BIST 9.605
DOLAR 32,50
EURO 34,68
ALTIN 2.477,39
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Başbakan Erdoğan İstanbul hayallerini açıkladı

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için 3 hayalini açıkladı.

Abone ol

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için 3 hayalini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a yapılması beklenen üçüncü köprüyü 'üçüncü aşkı' olarak niteledi. Erdoğan, "Bir üçüncü aşkım daha vardı; Boğaz'a üçüncü köprüyü kurmak. ‘O da bize nasip olmalı' diyorduk. Şimdi üçüncü köprünün temelini atmak için hazırlanıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. 29 Mayıs'ta üçüncü köprünün temelini atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir programda konuşma yapan Başbakan Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde kurduğu hayalleri anlattı. Özellikle Marmaray, üçüncü köprü ve havalimanı inşaatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ben de bu hayalleri kuranlardan birisiydim. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman hayallerim vardı. Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunların en önemlisinden bir tanesi, şu Marmaray'ı gerçekleştiremediler. Ama bu Marmaray'ı ‘biz gerçekleştireceğiz' dedik, inşallah 29 Ekim'de Marmaray'ı açıyoruz. Yüzyıllar öncesinden konuşulan bir proje, ecdadımız konuşmuş bu projeyi. Ama gelenlerin hiçbirisi bunu gerçekleştirememiş. Gerçekleştirmek şimdi bize nasip oldu. Bütün engellere rağmen nasip oldu. Eğer bizi yargı engellememiş olsaydı, 4 yıl önce biz bunu açıyorduk. Şimdi artık bu gerçekleşiyor. Bitmedi, onun güneyinde ayrıca bu raylı sistem, bir de otomobil geçişi olan, çift tüplü yine boğazın altından bir geçiş daha yapıyoruz. 2015'te de onu açacağız, şu an inşaatı yürüyor." diye konuştu.

Üçüncü boğaz köprüsünü kurmayı çok istediğini belirten Erdoğan, "Bir üçüncü aşkım daha vardı; boğaza üçüncü köprüyü kurmak. ‘O da bize nasip olmalı' diyorduk.Şimdi üçüncü köprünün temelini atmak için hazırlanıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. 29 Mayıs'ta üçüncü köprünün temelini atıyoruz. Bitmedi, bu salon şahit. Yine bu salondan duyurmuştuk; 100 milyon yıl kapasiteli dünyanın belki de bir numaralı havalimanını yapacağız demiştik. Herkes bize gülüyordu. O medyada gülüyordu. Buyurun biz para da vermiyoruz üstelik para alıyoruz. Buranın 25 yıldaki getirisi 30 milyar Avro. Bu kira bedeli. 10 milyon Avro da yatırım bedeli var." şeklinde konuştu.