BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan gözünü karattı

Ankara'da Memur-Sen'in düzenlediği iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, yemek sonrası konuşma yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarında yaşanan tıkanıklığın giderilmesi için muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

Muhalefete anlaşma sağlanan 48 maddenin yasalaşması için Meclis'i olağanüstü çalışmaya davet edelim önerisinde bulunan Erdoğan, çalışmaların tamamlanması için tarih hedefi koydu:

"Gelin bu işi bu yaz bitirelim."

SABAH BAŞKA AKŞAM BAŞKA

Ana muhalefet partisinin hükümete yönelik 'başkanlık sisteminden vazgeçin' sözlerini hatırlatan Erdoğan, CHP'yi samimiyetsizlikle suçladı.

"Ana muhalefetin başı 'başkanlık sisteminden vazgeçsin oturup konuşalım' diyor. İnanın doğru olduğuna inansam ilk adımı ben atarım. Sabah başka akşam başka konuşuyorlar.

Şu anda 48 maddede mutabakat var. Diğerlerinde mutabakat yok. Muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Kimse kimseyi aldatmasın. Olay bir başkanlık sistemi meselesi değildir.

Şuanda mutababat sağlanan maddeler var. Tatil matil yapmayın. En az haftada 5 gün yoğun çalışmaya var mısınız? Gelin yaz mevsimi içinde bu anayasa işini halledelim. Ben arkadaşlarıma gerekeni söyleyeceğim. Diğer genel başkanlar da söylesin. Hadi atalım bu adımı.

48'i gelin hemen Meclis'ten geçirelim. Olağanüstü olarak Meclis'i toplayalım. Bu maddeleri 1 haftada geçiririz. Ne kadar samimi olduğumuzu orada gösteririz. İlla bunun için 4 siyasi partinin gelmesine de gerek yok. Dördüde mutabık kaldığımız için söylüyorum.

Cuma günü Bingöl'de olacağız ve Bingöl havaalanının açılışını yapacağız. Ve iftarımızı da orada açacağız. Daha sonra Kastamonu ve 26'sında da Şırnak havaalanının açılışını yapacağız. Göreve geldiğimizde 26 tane havaalanı vardı şimdi 50 havaalanı var. Etnik ayrımcılık bu iktidar sayesinde bitmiştir.