BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL

Boston zanlısı suçlamaları reddetti

Boston maraton saldırısı zanlısı Cohar Tsarnaev, çıkarıldığı mahkemede görülen ilk duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaların hepsini reddetti.

Abone ol

Amerika'nın Boston şehrindeki maraton saldırısı zanlısı Cohar Tsarnaev, çıkarıldığı mahkemede görülen, ve kurbanların da izlediği ilk duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaların hepsini reddetti.

19 yaşındaki Tsarnaev, 15 Nisan tarihinde aralarında sekiz yaşında bir çocuğun da bulunduğu üç kişinin ölümüyle sonuçlanan çifte bomba saldırısında kitle imha silahı kullandığı iddiasıyla ilişkili 30 suçlamayla karşı karşıya.

Turuncu hapis üniformasıyla ve kelepçeli mahkemeye çıkarılan zanlı, suçlamaların her birini teker teker reddetti.

Savcılar suçlamalardan on yedisi için ölüm cezası talep edebilir.

Zanlı ayrıca, saldırıdan günler sonra kendisi ve kardeşi Tamerlan tarafından katledildiği iddia edilen bir üniversite koruma görevlisinin ölümüyle de suçlanıyor.

Boston saldırısı suçlamalarına ek olarak Tsarnaev radikal İslam internet sitelerinden belge indirmek ve araba hırsızlığıyla da suçlanıyor.

Duruşmayı izleyenler arasında zanlının iki kız kardeşi de bulunuyordu. Kardeşlerden biri ağlarken diğeri kucağındaki bebekle ilgileniyordu.

Mahkeme salonundan çıkarılmadan önce zanlı ailesine doğru gülümseyip eliyle öpücük gönderdi.

İzleyiciler arasında bulunan Tsarnaev'in arkadaşı Hank Alvarez "Onu tanıdığımdan yaptıklarıyla yüzleşmekte zorlanıyorum." dedi.