BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.441,32
HABER /  DÜNYA

Bakanlar vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.<br/>Aile ve So...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep’teki temaslarına devam eden Bakan Davutoğlu Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ni ve esnafı ziyaret etti, Mehmet Nuri Paşa Camisi’nin hazresine defnedilen İslam alimlerinden Mehmet Emin Er’in mezarı başında dua etti. Karagöz Caddesi’ndeki esnafı da ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, tarihi Gümrük Hanı’na geçerek, buradaki ustalarla sohbet etti. Kendisine ve aile fertlerine yemeni alan Davutoğlu, sedef kakma ve Gaziantep işi el ürünlerinin sergilendiği dükkanları da gezdi. Hanın bahçesinde "Şahin’e Ağıt" türküsünü dinleyen Davutoğlu, Kaleoğlu Mağarası’nı da ziyaret etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu AK Parti’yi ziyaret etti.
Davutoğlu, yaptığı konuşmada, 24 saattir bulunduğu Gaziantep’te çok anlamlı faaliyetler yaptıklarını, büyük bir misafirperverlik gördüklerini belirterek, teşekkür etti. Suriyeli misafirleriyle dün akşam iftar yaptığını anımsatan Davutoğlu, "Gaziantep tüm o güzel asaletini, alicenaplığını bir kez daha gösterdi. Diğer sınır vilayetlerimiz Hatay, Urfa, Mardin gibi Suriye’den gelen kardeşlerimize kucak açtınız. Çünkü bu sınırlar asırlar boyu süren kardeşliğin yanında yeni sınırlar, suni sınırlar. Halep ile Antep asırlarca yan yana, içi içe oldu, kardeş oldu. İpek Yolu hep bu hat üzerinde iki şehri de zenginleştirerek geçti. Daha güneyde Humus’ta Türkmen, Kürt, Arap tüm o çevreler Türkiye’yi uzak bir diyarın farklı bir ülkesi olarak değil, kendi öz diyarları gibi görüyorlar" dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Bu sınırlar, asırlar boyu süren kardeşliğin yanında yeni sınırlar, suni sınırlar. Halep ile Antep asırlarca yan yana, içi içe oldu, kardeş oldu. İpek yolu hep bu hat üzerinde iki şehri de zenginleştirerek geçti. Allah inşallah bu mübarek Ramazan ayında yapılan duaların yüzü suyu hürmetine Suriye’ye de barış gelmesi yönünde yapılan çabaları neticeye ulaştırır ve bu kardeşlerimiz ülkelerine, onurlu bir şekilde evlerine dönerler. Bu son bir ay içinde yaşadıklarımızdan da ders alarak teşkilatımızın, halkımızın her kesimiyle mezhebi, etnik siyasi görüş farkları ne olursa olsun daha da fazla kaynaşması lazım. Bizim ile milletimiz arasına hiç kimse bariyer koyamayacak Milletimiz gayet iyi biliyor ki bu dönemde AK Parti teşkilatları ve hareketi, bu milletin tarihteki yürüyüşünün izlerini, öncülüğünü yapıyor” dedi.
Gaziantep’teki belediye başkanlarına özellikle okul çağındaki Suriyeli çocuklara sağladıkları imkanlar nedeniyle teşekkür eden Davutoğlu, şunları söyledi:
"Onların her biri acılar içinde şehit çocukları. Babasını, annesini kaybetmiş yetimler. Bizim şefkatimize ihtiyaç hissediyorlar ve orada Türkiye’ye duydukları muhabbeti gözlerinden okuyorsunuz. Allah inşallah bu mübarek ramazanın, yapılan duaların yüzü suyu hürmetine Suriye’ye de barış gelmesi yönünde yapılan çabaları neticeye ulaştırır ve bu kardeşlerimiz ülkelerine, onurlu bir şekilde evlerine dönerler. Ama ne olursa olsun tarihe Gaziantep de tüm vilayetlerimiz de önemli bir kayıt düştüler. Türk milletinin kapısı, kapıyı çalan herkese açıktır. Selam veren ihtiyacı olana Tanrı misafiri der kapımızı açarız."

"BİZİ KİMSE İNANDIĞIMIZ YOLDAN ALIKOYAMAZ"
Davutoğlu, kentte AK Parti teşkilatında birlik ve beraberliği görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Son yaşananların AK Parti hareketinin sadece konjonktürel bir parti hareketi olmadığını, bir milleti ayağa kaldıran gönül hareketi olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu gönül hareketini özgüveni sarsmak isteyenler çıkacaktır. Onlara karşı da gönlümüzü bir ve beraber tutacağız, diri olacağız. Bu son bir ay içinde yaşadıklarımızdan da ders alarak teşkilatımızın, halkımızın her kesimiyle mezhebi, etnik, siyasi görüş farkları ne olursa olsun daha da fazla kaynaşması lazım. Bizim ile milletimiz arasına hiç kimse bariyer koyamayacağı gibi milletimiz gayet iyi biliyor ki bu dönemde AK Parti teşkilatları ve hareketi, bu milletin tarihteki yürüyüşünün izlerini, öncülüğünü yapıyor. Kim ne derse desin, kim önümüze ne engel çıkarmak isterse istesin bizi kimse inandığımız yoldan alıkoyamaz, teşkilatımıza en ufak bir zaaf getiremez" dedi.
Davutoğlu, Kazlıçeşme’deki mitingde teşkilatın ve vatandaşların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bağırlarına bastığını, tüm AK Parti hareketine büyük bir muhabbetle sahip çıkıldığını gördüklerini kaydetti. Davutoğlu, "Halk arkamızdayken ve halkın içinden çıkan kişiler olarak AK Parti teşkilatı böyle dipdiri ayaktayken, Allah’ın izniyle Türkiye’nin yükselişini kimse engelleyemeyecek. Yeter ki daha çok çalışalım, bu yaşananlardan da hız, azim alarak her bir eve, mahalleye, vatandaşımıza daha bir aşk, samimiyetle sarılalım. Onları da bu kutlu yolculukta beraber yürümeyle davet edelim" dedi.
Konuşmanın ardından AK Parti Gaziantep İl başkanı Ahmet Uzer, Davutoğlu’na üzerinde Osmanlı arması olan bakır tepsi hediye etti. Davutoğlu, daha sonra Bülbülzade Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf Başkanı Turgay Aldemir’den bilgi alan Davutoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek sohbet etti.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin beraberindeki heyet ile birlikte daha sonra iftarını açmak için Düllük Baba Parkında Bulunan Biyolojik Gölet Parkına geçti. Burada Partililer ile birlikte iftarını açan Bakan Davutoğlu ve Şahin, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerle ilgili, "Eğer Türkiye’nin merhamet eli olmamış olsaydı, şefkat eli olmamış olsaydı, sizin onları bağrına basan ensar bilinciniz olmamış olsaydı, şu anda onlar da Humus’ta olanlar gibi, maalesef hiçbir vicdan tanımayan, saldırıların tesiri altında eziliyor olacaklardı" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Biz Suriye’de yaşananları aynen Mekke’den ayrılan muhacirlerin, hasretle geriye Mekke’ye, başta Peygamber Efendimiz (sav) olmak üzere dönüp bakmaları, ama yönlerini Medine’ye dönmeleri gibi, Medine’de onları bekleyenlerin, hasretle beklemeleri gibi görüyoruz. Bazıları bunu anlamaz. Çünkü onlar ne ensar bilincine sahiptirler, ne de herhangi bir şey için, ne de herhangi bir ideal için bütün dostlarını terk etmek zorunda kalmışlardır. Başta Başbakanımız olmak üzere, bütün hükümet, kabine üyelerimiz, milletvekillerimiz, Suriye meselesi ve benzer meselelerde hep Rabb’imizin bize verdiği kudrete şükrederek, bu kudretin bir zekatı olarak mazlumlara kucak açtık. Suriye’de olduğu gibi, bazen fiili ensarlık yaptık, bazen de Somali’de, Myanmar’da olduğu gibi manevi ensarlık. Yani onlar belki göç edip gelmediler, ama bulundukları yerlerde bir hicret acısı yaşar gibi yaşarken Türkiye’nin dost elini, Başbakanımızın bizzat ziyaretleriyle hissettiler" dedi.
Nizip’te konteyner kentteki izlenimlerini de aktaran Davutoğlu, şunları söyledi:
"Dün benim Nizip’te gördüğüm manzara, ülkem adına, Gaziantepliler adına, Nizipliler adına, bütün bu bölgedeki vatandaşlarımız adına büyük gurur vesilesiydi. Eğer Suriye’de kalmış olsalardı, muhtemelen şu an hava bombardımanıyla, scud füzelerinin saldırıları altında, top, tank atışı altında kalacak olan o yaşlılar ki bir tanesi 98 yaşındaydı. Yürümeyi bırakın, oturacak mecali yoktu. Öbür yanda 3 aylık bebekler vardı. İşte onlar, eğer Türkiye’nin merhamet eli olmamış olsaydı, şefkat eli olmamış olsaydı, sizin onları bağrına basan ensar bilinciniz olmamış olsaydı, şu anda onlar da Humus’ta olanlar gibi, maalesef hiçbir vicdan tanımayan, saldırıların tesiri altında eziliyor olacaklardı."
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, "Dün hep beraber Suriyeli kardeşlerimizle iftar yaptık. İnsanın vatanından, sevdiklerinden ayrı olmanın ne kadar büyük bir sınav olduğunu görüyoruz. Ne kadar şükredeceğimiz şey olduğunu görüyoruz. Bugün Mısır’da yaşananlara baktığımız zaman, dünyada yaşanan, Filistin’de yaşanan, Myanmar’da yaşananlara baktığımız zaman, ülkemizin birliğinin, beraberliğinin, güçlü bir Türkiye’nin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Onun için son 10 yılda, millete hizmet etme yolculuğumuzda, bu yüce hedefe, büyük Türkiye idealine ulaşmak için çok yol kat ettik, çok engel aştık. Bu engeli aşmada en büyük gücümüz milletimiz oldu" diye konuştu.
Bakan Davutoğlu daha sonra teravih namazını kılmak üzere Naci Topçuoğlu Camii’ne geçti. Burada kılınan teravih namazının ardından Bakan Davutoğlu ve Şahin daha sonra Şahinbey Anıtını ziyaret etti. Burada duada bulunan Bakan Davutoğlu ve Şahin daha sonra havaalanına geçerek Ankara’ya hareket etti.
(İHA)