BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,65
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İMDB'ye islami rakip geliyor 

İslam Dünyası Ramazan Ay'ında kendi değerlerine uygun olarak kurulan bir film değerlendirme sitesine kavuşuyor.

Abone ol

İstanbul merkezli olarak yayınlanacak olan ilkve tek İslami değerleri esas alan film değerlendirme / derecelendirme sitesi www.cinemu.com Ramazan Ay'ı ile yayına başlıyor. 
  
Gelişen dijital ortam sayesinde İslam alemi son zamanlarda hiç olmadığı kadar Hollywood ve dünya sinemasına ilgi göstermeye başladı. 2012 yılında Türkiye'de toplam 281 film vizyona girerken bunun sadece 61'inin yerli geri kalan 220'sinin yabancı filmler olması buna en iyi örnek. Artık muhafazakar kesim hem üretici hem de seyirci olarak sinema salonlarını doldurmaya başladı.

1 milyar 700 milyonluk toplam nüfusunun % 54'ü 25 yaş altı gençlerden oluşan İslam Dünyası'nın kendi ilke, kavram ve değerlerine uygun bir sinemasitesinin olmayışı büyük bir eksiklik. Oysa, Hristiyan ve Yahudi değerlerine uygun filmdeğerlendirme sitelerinin sayısı oldukça fazla. İstanbul merkezli olarak yayınlanacak olan ilkve tek İslami değerleri esas alan film değerlendirme/derecelendirme sitesi www.cinemu.comRamazan Ay'ı ile yayına başlıyor.

CİNEMU, mevcut film değerlendirme ve derecelendirme sitelerinden farklı olarak, her şeyden önce çok dilli olarak yayın yapacak ve özelde İslam dünyasına, genelde de tüm dünyaya hitap edecek. 1 Ramazan itibariyle CİNEMU, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Farsça, Malayca, Endonezce ve Rusça dillerinde hizmete başlayacak. Kısa süre içinde bu dillere Urduca ve Çince de eklenecektir.

CİNEMU' da uygulanan "güvenlik metre" cetveli aracılığıyla; site ziyaretçilerinin en güvenli' den en yüksek puanlı' ya doğru tüm filmlere kategorize edilmiş bir biçimde ulaşma imkanları olacak. Vizyondaki filmler dahil beş bine yakın filmin değerlendirilip derecelendirildiği sitede, her filmin bir tanımlayıcı pasaportu olacak. 

  
sinemaorta.jpg

CİNEMU kullanıcıları, böylelikle; her bir filmin konusu, oyuncuları, sanatsal bilgilerinin yanında CİNEMU' nun İslami aile kriterleri esas alınarak verdiği derecelendirme puanına ulaşabilecekler. CİNEMU'da film ayrımı yapılmaksızın her film en güvenli' den , ailece seyredilmesi "sakıncalı" ya kadar bir derecelendirme puanına tabi tutulacak. Film sitesinde ayrıca o filme IMDB ve diğer muteber sinema sitelerinin verdiği puanlar da dinamik olarak yer alacak. Film pasaportu bölümünde filmin çıplaklık, şiddet, ensest ilişki, homoseksüellik, alkol ve uyuşturucu tüketimi, küfürlü dil ve hatta herhangi bir dine ve inanca hakaret içerip içermemesine göre değerlendirilecek.

www.cinemu.com özellikle ahlaki yozlaşmaya karşı korumasız olan çocuk ve gençleri bilgilendirerek ahlaki olanı tavsiye etmeyi; İslam toplumunun yapı taşı olan aileyi ve gençliği korumayı hedeflemekte.

Ramazan Ay'ı ile birlikte tüm dünyada yayında olan CİNEMU, sadece İslam dünyasına değil; ahlaklı ve erdemli olanı arayan; aile değerlerine önem veren; genç nesillerin yozlaşmasından endişe eden tüm insanlığın başvuracağı bir film rehberi olarak tasarlandı.