BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Camisini mühürlediği köyden oy istedi

KKTC’de geçmişte Yedikonuk köyünde yapımı devam eden cami inşaatını mühürlemeye kalkan aday, oy istemek için gittiği köyde halkın tepkisiyle...

Abone ol

KKTC’de geçmişte Yedikonuk köyünde yapımı devam eden cami inşaatını mühürlemeye kalkan aday, oy istemek için gittiği köyde halkın tepkisiyle karşılaştı.
KKTC’de 28 Temmuz’da erken seçim için sandık başına gidecek olan bir adayın seçim gezisi olay oldu.
Aday Halil Talaykurt, İskele kasabası Kaymakamlığı’nda müfettiş olduğu dönemde, Yedikonuk köyünde yapımı devam eden cami inşaatını mühürlemeye kalkmıştı. Bölge halkının tepkisi üzerine ise olay çok kısa bir sürede duyulmuştu. Hatta caminin mühürlenmeye çalışıldığını öğrenen üst düzey makamlar da olay üzerine ilgili kaymakamdan bilgi almış ve bu yanlış durumun düzeltilmesini istemişlerdi.
Söz konusu müfettiş bugün bölge halkının karşısına Demokrat Parti’den (DP) milletvekili adayı olarak çıktı. Geçmişte yaşanan bu olayın unutulduğunu düşünerek oy istemek için önceki günlerde Yedikonuk’a giden Halil Talaykurt, bölge halkının tepkisiyle karşılaştı. Halk öfkeli bir tavırla Talaykurt’a camiyi gösterdi. Köy halkı, “Bu müfettişken camimizi mühürlemeye kalktı. Milletvekili olsa kim bilir bize neler yapar?” dedi. Talaykurt için köylü “Allah affetsin” dedi.
(İHA)