BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.401,52
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan geri adım atmadı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de toplu açılış töreninde konuşuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP'nin hükümete karşı 'direniş' çağrısı yapmasının ardından iktidar ve muhalefet arasında başlayan 'eşkıya' tartışmaları alevlendi. CHP'nin 'direniş' çağrısı üzerine söylediği 'eşkıya' sözünden geri adım atmayan Erdoğan, CHP'yi darbeye çanak tutmakla suçladı.

Denizli'de konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu açıklama yapmaya davet etti ve "Bu direniş, bu eşkıyalık özlemi CHP'nin tarihine yeni bir kara leke olarak yapışacak ve hiç çıkmayacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nin SSK Genel Müdürlüğü dönemine de değinen Erdoğan,"Eşe dosta dağıttığı ihalelerle, terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi SSK'da tarihe geçmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de yapılan 72 yatırımın toplu açılış törenlerinde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve dün başlayan 'eşkıya' tartışması vardı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları...

BEREKETSİZ TARTIŞMASI SÜRÜYOR

"Biz birileri gibi sürekli iftira üretmiyoruz. Biz gözümüzü Türkiye'ye dünyaya kapatmıyoruz. Türkiye'deki bu değişimi görmek için 'göz gerek göz.' Eğer sadece bakarsan Palandöken'in üzerindeki bembeyaz karı, atlama kulelerini, 650 milyon liralık spor yatırımlarını tabi ki görmezsin."

KAYIP TRİLYONU HATIRLATTI

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun geçen haftalarda Denizli'ye yaptığı ziyarette bir vatandaşın kayıp trilyona ilişkin sorularını da anımsattı:

"Denizli'ye geldiğinde bir vatandaşım sordu. 'CHP'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla mahkum edildiği 1 trilyonun hesabını ne yaptınız? Hani yolsuzlukla işiniz yoktu?' diye sordu. Ama cevap yok."

SSK'YI ZARAR ETTİRDİ

"Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumu CHP Genel Başkanı'nın başkanlığında hep zarar etmiştir. 1 yıl önce kâr eden SSK, onun döneminde hep zarar etmiştir. Eşine dostuna  dağıttığı ihalelerle, terör örgütü mensuplarını kayırmasıyla bu beyefendi tarihe geçmiştir. Sınavsız kimseyi almadım diyor. Elemansız alım yaptığının belgeleri gazetelerde yayımlanıyor.

Bunlar, tek başına iktidar olamaz. Benim milletim iktidar vermez. Bunların neler yaptığını gördük. Bunların iktidarında kuyruklar başladı. Margarin, akaryakıt, kıyma, gazyağı karaborsaya düştü. CHP bu ülke iktidarın bir ucundan tuttuysa ekonomi alt üst oldu. Türkiye 5 sentte muhtaç hale geldi. İstikrar, güven, huzur ağır yaralar aldı."

EŞKIYA BENZETMESİNE DEVAM

Başbakan Erdoğan, CHP'nin direniş çağrısı ardından söylediği 'eşkıya' benzetmesinden de geri adım atmadı ve CHP'yi darbeye çanak tutmakla suçladı:

"Vatandaşı sokak sokak direnişe çağırıyor. Hani siz iktidara yürüyordunuz? 'İktidar olamazsam çekilirim' diyordunuz. Haziran'dan sonra anket firmalarına teneke bağlayacaktınız. Bu direniş, bu eşkıyalık sevdası nereden çıktı? İktidar olacak, eşkıyalığı, terörizmi yayar mı? Bunlar Menderes döneminde de darbeye çanak tuttular, darbeye zemin hazırladılar. CHP Genel Başkanı acilen, yardımcıları ve milletvekillerinin yaptığı bu direniş çağrısı hakkında bir açıklama yapmalıdır. Aksi halde bu eşkıyalık özlemi CHP'nin tarihine yeni bir kara leke olarak yapışacak ve hiç çıkmayacaktır."

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

Erdoğan, konuşmasında Denizli'nin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak gireceğinin de müjdesini verdi. Denizli'yi büyükşehir statüsüne kazandıracak olan yasanın ise genel seçimlerden önce tamamlanacağını açıkladı.