BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.423,51
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Aliyev ile görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen İlham Aliyev ile görüştü.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki üst düzey ilişkilerin her açıdan ele alındığı, ulaştırma ve enerji konularına da yoğunlaşıldığı belirtildi.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu yaklaşık yarım saat süren baş başa görüşmenin ardından Aliyev'i akşam yemeğinde ağırladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiğini hatırlatan Başbakanlık kaynakları, Başbakan Davutoğlu'nun da Türk devlet gelenekleri gereği ilk yurt dışı ziyaretini de KKTC ve Azerbaycan Cumhuriyeti'ne yaptığını belirtti.
 
Yakın zamanda gerçekleşen ziyaretlerin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in de 2015'teki ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı.
 
Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki görüşmede, iki ülke arasındaki üst düzey ilişkiler her açıdan ele alındı, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ulaştırma ve enerji alanlarında yoğunlaşıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Aliyev, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağı Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (YDSK) 5. toplantısına katılacak.