BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.478,61
HABER /  EKONOMİ

Sebze meyve fiyatları cep yakacak!

Antalya'da aralıksız devam eden yağışlar, seralarla birlikte tarım alanlarını vurdu. Sebze ve meyve fiyatları katlanabilir.

Abone ol
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, Antalya ve Kumluca'da kuvvetli yağış, sel, fırtına ve soğuk havanın tarım ürünlerinde önemli zararlara yol açtığını, bunun sebze ve meyve fiyatlarını arttıracağını belirtti.
 
Halil Öztürk,  yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan  kuvvetli yağış, sel, fırtına ve soğuk havanın Antalya ve Kumluca'da başta sera  olmak üzere tarım ürünü yetiştirilen alanlara önemli zararlar verdiğini bildirdi. 

FİYATLAR KATLANABİLİR 
 
Yaşanılanları "doğal afet" olarak değerlendiren ve üreticilere geçmiş  olsun temennisini ileten Öztürk, zararın sebze ve meyve fiyatlarına etkisinin  olacağını savundu. 
 
"Özellikle Antalya ve Kumluca'da yaşanan doğal afetlerden dolayı sebze  ve meyve fiyatlarında hafta başından itibaren yüzde 100 artış bekliyoruz"  ifadesini kullanan Öztürk, şubat ayından itibaren de ürünlerde fiyat artışı  öngördüklerini söyleyerek bu artışın enflasyonu da olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekti. 

SOĞUK VURMUŞ NARENCİYEYE DİKKAT 
 
Soğuktan etkilenen narenciye ürünlerinin düşük fiyatla pazara  çıkabileceğini, fakat tüketilmeden çöpe gidebileceğini vurgulayan Öztürk,  tüketiciye yumuşak, üzerinde siyah lekeler olan ürünleri tercih etmemeleri  uyarısında bulunarak, "Narenciyede satın alırken ürünün rengine ve dış görünüşüne  aldanmamak gerekir. Tüketici kaliteli üründen vazgeçmemeli" dedi.