BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

FBI: ABD Kongresi'ne saldırıyı önledik

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu, Ohio eyaletinde Christopher Cornell adlı bir kişinin, Kongre'ye saldırı planlamak suçundan tutuklandığını açıkladı. Cornell'in IŞİD gibi grupları desteklediğini belirten tweetler attığı belirtiliyor.

Abone ol

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ohio eyaletinde Christopher Cornell adlı bir kişinin, ABD Kongresi'ne saldırı planlamak suçundan tutuklandığını açıkladı. Cornell'in takma bir adla, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü gibi grupları desteklediğini belirten tweetler attığı belirtiliyor.

Cornell'in tutuklandığını kamuoyuna, soruşturmayı yürüten Cincinnati'deki FBI yetkilisi John Barrios açıkladı.

Barrios Amerikan halkı için ise bir tehlikenin hiçbir zaman söz konusu olmadığını söyledi.

20 yaşındaki Christopher Cornell önce dün Ohio'da iki M-15 tipi yarı otomatik silah ve 600 mermi satın alması sonrası Ohio'da gözaltına alındı.

Uzun süredir izleniyordu

Attığı tweetler sonrası uzun süredir FBI tarafından izlendiği belirtilen Cornell, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Christopher Cornell'in FBI ile birlikte hareket eden bir kişiye, saldırılar düzenleme emrini kendisine yurt dışındaki IŞİD liderlerinin vermediğini ancak kendisinin "cihat ilan etmeyi" amaçladığını söylediği bildiriliyor.

Mahkemeye iletilen belgelere göre Cornell Ekim ayında aynı kişiye, silahlara ihtiyaç duyduğunu ancak planını detaylarını paylaşmak istemediğini söyledi.

Cornell'in daha sonra ise bu kişiye Washington'a gideceğini, Kongre binasını bombalayacağını, çalışanlara ve yetkililere ateş açacağını söylediği belirtiliyor.