BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan bir kez daha uyardı: Anında karşılık görecek

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak'taki referanduma değindi, "Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecek" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referanduma sert tepki gösterdi.

''ANINDA KARŞILIK GÖRECEKTİR''

"Gerek Suriye'de gerek Irak’ta birtakım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet olmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler; ulusal güvenliğimizi tehdit edecek, içeride ve dışarıda her türlü girişim gerekli karşılığı anında görecektir" diyen Yıldırım, "Bunu herkesin kafasına koyması lazım. Hiç kimse güney sınırlarımızda, Irak'ta, Suriye'de oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun karşılığı görülmezse gerekli tedbirleri almaktan zerre kadar çekinmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

FRANSA'DAN DA TEPKİ VAR

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumun uygunsuz olduğunu söyledi ve Bağdat ile Erbil arasında diyalog çağrısı yaptı.

Başbakan Yıldırım'dan TEOG açıklaması