BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli: Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, milli birlik ve beraberliği korumak, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan gazilerin, milletin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahip olacağını bildirdi.

Canikli, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatan müdafaası, istiklal ve istikbalin temini uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak gazilik mertebesine ulaşan tüm kahramanların "Gaziler Günü"nü kutladı.

Şehitlik ve gazilik mertebesinin şereflerin en büyüğü olduğuna işaret eden Canikli, "Bugün ülkemizin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünü, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Milli birlik ve beraberliğimizi korumak, ülkemizin güvenliğini sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan gazilerimiz, milletimizin kalbinde her zaman müstesna bir yere sahip olacaktır" ifadesini kullandı.

Nurettin Canikli, milletteki gaza bilincinin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi ve millet iradesine sahip çıkılmasıyla gösterildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu millet, gazi millettir. Bugüne kadar gerek sınırlarımız içinden gerekse dışından karşılaştığı zorlukları her defasında azim ve kararlılığıyla, kahramanlığıyla aşmasını bilmiştir. İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Müşir' ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü ve Gaziler Günü münasebetiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, devletimizin bekası için canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin ve şehitlerimizin, ailelerinin gururlarına ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyorum."