BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şahin Alpay'ın bomba ifadesi: İlk Gülen hayalkırıklığım...

Zaman Gazetesi'nin liberal kaleme Şahin Alpay bir yılı aşkın süredir tutukluydu. Bugün ilk duruşmaya çıkan Şahin Alpay tek kalemde FETÖ'yü sattı. "İtiraf etmeliyim ki...' diyen Şahin Alpay, 'bilseydim Zaman'da yazmazdım'" dedi.

Abone ol

Zaman Gazetesi yazarlarının FETÖ'den yargılandığı davanın ilk duruşmasından bomba ifadeler yansıyor. Ali Bulaç'ın ardından ifade veren Şahin Alpay FETÖ hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu. Örgüt ile olan bağını 'Zaman yazarı' olmakla sınırlayan Şahin Alpay, 'darbe yapacaklarını bilseydim orada yazmazdım" dedi.

Erdoğan'a Nobel ödülü verilmesini yazdığını hatırlatan Şahin Alpay, kendisini liberal olarak tanımladı endisinin de darbe mağduru olduğunu söyledi. Alpay, "Hayatım boyunca askeri darbelerin mağduru oldum. 12 Mart 1971 darbesi üzerine İsveç'e sığınmak zorunda kaldım" dedi.

Zaman'da yazmayı kabul etmemin 3 nedeni vardı:

-Birincisi, öteki gazetelerin hiçbirinde yazarlık yapma imkanı bulamamıştım.

-İkincisi, hem yorum yazarak görüşlerimi paylaşmak alışkanlığı ve arzusundaydım hem de ek bir gelire ihtiyacım vardı.

-Üçüncüsü, Zaman okurlarına hitap ederek muhafazakar kesimlerin demokrasinin erdemlerini kavramalarına bir katkım olabileceğini düşündüm.

-Yazı/TV programlarında belirttiğim görüşlerimle kamuoyu beni Taha Akyol'un tabiriyle "tam anlamıyla bir liberal" olarak tanıdı.

NOBEL ÖDÜLÜNÜ ERDOĞAN ALMALI DİYE YAZDIM
-3 Kasım 2002'de Ak Parti'nin iktidara gelmesini Zaman'daki 5 Kasım tarihli ilk yazımda "demokrasinin zaferi" olarak yorumladım. Ekim 2009'da "Nobel Barış Ödülü'nü Erdoğan almalı" diye yazdım. Ak Parti iktidarına karşı askeri ve yargısal darbe girişimlerine karşı çıktım.

-Ak Parti ile ilgili hayal kırıklığım 2011 seçimleriyle başladı. İktidar otoriter bir "tek adam rejimi" getirmeye yöneldi.

İTİRAF ETMELİYİM Kİ...
-Gülen hareketi ile ilgili hayal kırıklığım 15 Temmuz 2016'daki askeri darbe girişimiyle patlak verdi. İtiraf edeyim ki, o güne kadar hareketin gayrimeşru işlere karışan bir karanlık yüzü olduğunun bilincinde değildim.

DARBE YAPACAKLARINI BİLSEM ORADA YAZMAZDIM
-Gülen hareketinin bir suç örgütü olduğuna dair bir yargı kararı olsaydı, bir gün bile Zaman'da yazmayı sürdürmezdim. Gülen hareketi mensuplarının bir askeri darbe girişiminde rol alabilecekleri aklımın ucundan geçseydi, asla Zaman'da yazmazdım.

DİNİ İNANCIM GEREĞİ CEMAATE ÜYE OLAMAMAM
-İddia edilen suçların hiçbiriyle ilgim yok. Yaşam tarzım ve inançlarım gereği bir dini cemaate üye olmam söz konusu değildir. İddianamede ileri sürülen suçların hiçbirisini işlemedim. Yargılama sonunda tümüyle aklanacağımdan kesinlikle eminim.

KALAN ÖMRÜMÜ EŞİM VE ÇOCUKLARIMLA GEÇİREYİM
-Tahliyeme hükmederek ömrümün kalan birkaç yılını da eşim, çocuklarım ve torunlarımla geçirmeme izin vermenizi diliyorum.