BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Antalya'da FETÖ/PDY sanığına 6 yıl 3 ay hapis

ANTALYA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan sanık Recep Eker, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Abone ol

ANTALYA 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Eker, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 

Mahkeme Başkanı Ogün Ahmet Tepe tarafından sanık Eker'e ait olan ByLock mesaj dökümü okundu. 

Son savunması alınan sanık Eker, ByLock  programını kullanmadığını, kendisine ait telefonu arkadaşları ve öğrencilerinin de kullandığını ileri sürerek, ByLock'un o şekilde indirilmiş olabileceğini savundu.

ByLock yüklü hattın kendisine ait olduğunu ve hattı kullandığını kabul eden Eker, "Programı indirmedim, mesaj almadım. FETÖ'nün mahir olduğu alanın hangisi olduğu sorulsa 10 kişiden 9'u bilişim olduğunu söyler. Bu tespit benim ByLock kullandığımı ortaya koymaz, IP çakışması olabilir." ifadelerini kullandı. 

Sanık avukatı Burcu Yeşilbostan, müvekkilinin kullanmış olduğu telefon hattına, görev yaptığı okuldaki Wi-Fi hattından ByLock bulaşmış olabileceğini iddia ederek, müvekkilinin kullandığı hattın internet özelliğinin açık olduğu ve o nedenle böyle bir tespitin yapılmış olabileceğini savundu.

Müvekkili Eker'e ait telefonu öğrenci, öğretmenlerin de kullandığını ileri süren Yeşilbostan, "Bir başkası bu uygulamayı kullanmış olabilir, arkadaşı, veli kullanmış olabilir." diyerek, sanığın beraatine veya tahliyesini karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, sanığın örgütün birçok faaliyet alanında çalıştığını, örgütün üst düzey yöneticilerinden gelen emir ve talimatlar doğrultusunda örgüte tam bir sadakat ile hizmet ettiğinin sabit olduğu ve sanığın üzerine atılı suç nedeniyle öngörülen ceza miktarı da gözetilerek hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Recep Eker'in, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis  cezasına çarptırılmasına karar verdi.