BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Binali Yıldırım'dan Ayhan Oğan'a tepki

AK Parti Eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın bir canlı yayında "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözlerine Başbakan'dan da tepki geldi. Yıldırım, "Kimin ne söylediğinin bir önemi yok, bir TV yorumcusunun lafı partimizi bağlamaz" dedi.

Abone ol

Ayhan Oğan CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayında "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" sözlerine hem muhalefetten hem iktidardan tepkiler sürüyor.

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'ın sert çıkışının ardından Başbakan Binali Yıldırım'da konuyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, "Yeni bir devlet kuruyoruz" sözleriyle ilgili olarak; ''Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. O da Osmanlı Devleti'nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır.''

BİZİM PARTİMİZİ BAĞLAMAZ

''Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah'a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi. Onun için kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz." dedi.