BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.395,35
HABER /  POLİTİKA

Baş değil BOŞ MÜZAKERECİ

MHP'li Oktay Vural, Babacan'a bu sıfatla hitap etti ve şu çağrıda bulundu.

Abone ol ANKARA(ANKA)-MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Hollanda'da yayımlanan NRC Handelspad Gazetesinin, ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili, “Evet biz her sonucu kabullenmekteyiz" yanıtını verdiğini öne sürerek, “Türk milletinin bu konuda vermiş olduğu mücadeleye derin bir darbe niteliğindeki böyle talihsiz, gaflet ve delalet içinde bir açıklama ilk defa yapılmaktadır” dedi.
Yazılı açıklama yapan MHP'li Vural, AKP'nin Ermeni soykırımı iddialarını kabullenebileceğini açıkladığını savundu. Babacan'ın AB ziyareti sırasında Hollanda'nın NRC Handelspad Gazetesine verdiği mülakatta bu açıklamayı yaptığını ve bu sözlerin gazetenin 9 Eylül 2006 tarihli sayısında yayımlandığını aktaran Vural, gazetenin, “Şayet Türkiye tarafından desteklenen bir araştırma komisyonu soykırımın tanımlamasına varırsa, Türkiye o zaman soykırım kabullenir mi?” sorusuna Babacan'ın, “Evet, biz her sonucu kabullenmekteyiz” yanıtını verdiği belirtti.

BAŞ DEĞİL “BOŞ” MÜZAKERECİ
Soruya verdiği yanıtın Babacan'ın Başmüzakareci değil, “boş” müzakereci olduğunu gösterdiğini iddia eden Vural'ın açıklaması şöyle:
“Türk Milletinin bu konuda vermiş olduğu mücadeleye derin bir darbe niteliğindeki böyle talihsiz, gaflet ve delalet içinde bir açıklama ilk defa yapılmaktadır. Bu açıklama, Başbakan ve AKP lider kadrolarının ‘sözde Ermeni soykırım iddialarına karşılık tarihçilerle ilgili bir komisyonun kurulması’ önerilerinin altında yatanın sözde ‘Ermeni Soykırımı’ iddialarının kabul edilmesi olduğunu da ortaya çıkarmıştır. AB'nin her talebine evet demeyi politika zanneden AKP'nin Türkiye'ye yükü ve maliyeti telafi edilmez bir şekilde gün geçtikçe artmaktadır. Türkiye AKP'den kurtulmalıdır. Öncelikli sorun AKP'nin varlığı ve Türkiye’yi yönetmesidir.”