BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Barış gelmiş ölümler durmuş kimin umrunda?

Türkiye çözüm sürecinde Kandil'den gelecek açıklamaya kilitlenmişken ekran klasiği 32. Gün ve Siyaset Meydanı bakın ne yaptı?

Abone ol

Abdullah Öcalan 'ın Nevruz 'da yaptığı çağrı üzerine silahlı güçlerini sınır dışına çekme kararı alan PKK 'nın tarihi açıklaması medyada güne damga vuran haber oldu. Ancak iki ekran klasiği olan 32. Gün ve Siyaset Meydanı bütün medyanın aksine bambaşka bir telden çaldı. İki program da yakın tarihin en önemli gelişmelerinden birine gösterdikleri ilgisizlikle şaşırttı.

BARIŞ GELMİŞ, ALİ KIRCA VE UMUR BİRAND'IN NEYİNE!

Gazete manşetleri Kandil'deki barın toplantısına odaklanırken köşe yazarları ise PKK'nın kararını yorumladı. Haber kanalları saatler süren canlı yayınlar ile açıklamanın perde arkası ve detaylarını ekrana taşıdı. Ancak ulusal kanallarda yayınlanan ve efsane haline gelen haber programları adeta üç maymunu oynadı. 32. Gün ve Siyaset Meydanı seçtikleri konularla pes artık dedirtti.

ALİ KIRCA UZUN ÖMRÜN SIRRININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Ali Kırca'nın hazırladığı ve bir ekran klasiği haline gelen Siyaset Meydanı, Kandil'den açıklama yapılan günün akşamında ekrana geldi. Ancak ünlü programın konusu "uzun ömrün sırrı" oldu. Dr. Osman Müftüoğlu ile daha uzun yaşamanın sırlarının peşine düşen Ali Kırca, geceyi sıfır politika ile tamamladı.

32. GÜN OYUN OYUNCAK VE HAYVAN SEVGİSİ'Nİ EKRANA TAŞIDI

Efsane gazeteci ve Kürt sorununa olan duyarlılığıyla bilinen M. Ali Birand'ın yarattığı 32. Gün ise geceyi "oyun, oyuncak ve hayvan sevgisi" gibi hayli ilginç bir konuyla geçirdi. Birand'ın oğlu Umur Birand 'ın hazırladığı program aynen Siyaset Meydanı gibi ne süreç taktı ne barış. Oğul birand, Öcalan'ın Diyarbakır Nevruz'undaki tarihi açıklamasının yapıldığı günün akşamında ise "özel güvenlik sektörünün sorunları"nı ekrana taşıyarak sert eleştiriler almıştı.