BIST 10.225
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.403,54
HABER /  GÜNCEL

Barclays bankası başkanı istifa ediyor

Borçlandığı faiz oranı konusunda yatırımcıları yanıltmakla suçlanan Barclays bankasının başkanı Marcus Agius istifa edeceğini açıkladı.

Abone ol

Londra bankalararası faiz oranını manipüle ettiği gerekçesi ile 450 milyon dolar cezaya çarptırılan Barclays Bankası'nın başkanı Marcus Agius, istifa edeceğini doğruladı.

Agius, istifa açıklamasında, bankanın karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili nihai sorumluluğun kendisinde olduğunu belirtti.

Barclays Yürütme Kurulu Başkanı Bob Diamond da, Çarşamba günü bir parlamento komisyonuna faiz manipülasyonu skandalı ile ilgili ifade verecek.

Agius'un istifa haberini doğrulayan Barclays, başkanın, yerini başkası devralana kadar görevine devam edeceğini belirtti.

Skandalın ardından Barclays'in hisseleri yüzde 15 değer kaybetti.

Barclays'deki yolsuzluk iddialarının ardından, soruşturma artında olan diğer 20 kadar bankanın hisseleri de düştü.

Londra Bankalararası Faiz Oranı (Libor), Londra'daki bankaların birbirlerine faiz verme oranını ifade ediyor.

Baclays'in daha düşük faiz üzerinden borçlandığı izlenimi vererek, bankanın durumunu olduğundan daha iyi gösterip haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.

RBS hisselerindeki değer kaybı yaklaşık yüzde 10 oldu. Lloyds hisseleri yüzde 5, HSBC hisseleri de yüzde 3,5 civarında değer kaybetmişti.

İngiltere'de bankacılık sektörü denetleme yetkilileri, Barclays Bankası'nda belirlenen yanıltıcı uygulamaların bugüne kadar tanık olduklarının arasında en ciddilerinden biri olduğunu söyledi.

Barclays'in kredi kartlarından bireysel kredilere, havale masraflarından piyasaya kadar pek çok değeri etkileyen bankalar arası ortak faiz oranlarını değiştirdiği ortaya çıkmıştı.