BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Bank Asyanın halkı arzı

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ünsal Sözbir bankanın halka arzıyla ilgili bilgi verdi.

Abone ol

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ünsal Sözbir, mayıs ayında yüzde 20'si halka arz edilecek olan Bank Asya'nın topladığı bütün kaynakları kredi olarak kullandırdığını, gerçek bankacılık yaptığını söyledi.

Sözbir, Gaziantepli yatırımcılara halka arz süreciyle ilgili bilgi vermek amacıyla düzenledikleri toplantıda, Bank Asya halka arzı için belirlenen birim hisse fiyat aralığının 2,90-3,50 olduğunu, 3-5 mayıs tarihleri arasında talep toplayacaklarını belirtti.

Kurumsallaşma çalışmalarının en son adımını halka arzın oluşturduğunu ifade eden Sözbir, ''Değerlerimizi paylaşmak için halka açılıyoruz. Gaziantepli yatırımcıları da Bank Asya'nın karlı geleceğine ortak ediyoruz'' dedi.

Bank Asya'nın 72 şubesi ve 1800'e yakın çalışanıyla 650 bine yakın bireysel müşterisine ve 57 bini aşkın kurumsal ve ticari müşterisine hizmet verdiğini anlatan Sözbir, bankanın 2005 sonu itibariyle kaynak hacminin 2,1 milyar YTL'yi aştığını kaydetti.

Bank Asya'nın net dönem karının 94,7 milyon YTL olduğunu bildiren Sözbir, ''Karlılığımız önceki yıla göre 3 katı arttı'' dedi. Ünsal Sözbir, Bank Asya'nın sermayesini 240 milyon YTL'den 300 milyon YTL'ye çıkardığını, 60 milyon YTL'lik bölümün halka arz edileceğini belirterek, halka arzdan sağlanacak gelirin organik büyüme ve şubeleşmede kullanılacağını kaydetti.

Ticari ve kurumsal bankacılıkta büyüyeceklerini ifade eden Sözbir, ''Topladığımız bütün kaynakları kredi olarak kullandırıyoruz, gerçek bankacılık yapıyoruz'' diye konuştu. Sözbir, 12 Mayıs'ta İMKB'de işlem görmeye başlayacaklarını belirtti.