BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

Bani Velid ve Sirte'de yoğun çatışmalar

Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi'nin Sirte'yi kuşatmaya başladığı bildirilirken Albay Kaddafi'nin buraya bir radyo yayını yaparak destekçilerini teslim olmamaya çağırdığı yolunda haberler geliyor.

Abone ol

Albay Kaddafi'nin memleketi Sirte'de bir radyo yayını yaptığı ve halkı Libyalı muhaliflere teslim olmamaya çağırdığı bildirildi.

Sirte kentinde yaşayanlar Bingazi'deki yakınlarına kentte elektrik ve doğalgazın olmadığını, gıda erzaklarının da tükenmekte olduğunu anlattı.

Ulusal Geçiş Konseyi, Bani Velid ve Sirte'de yaşayan Kaddafi yandaşlarına Cumartesi gününe dek teslim olmaları çağrısı yapmıştı.

Konseyin kenti kuşatmaya başladığı söyleniyor.

Ulusal Geçiş Konseyi komutanlarından biri de Kaddafi'nin oğullarından el Saadi'nin halka teslim olma koşullarını görüşme çağrısı yaptığını bildirdi.

Ancak bu iddia bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanamadı.

Libyalı muhalif güçlerle Kaddafi yandaşları arasında Libya lideri Muammer Kaddafi'nin gizlenmiş olabileceği Bani Velid ve Sirte'deki çatışmalar sürüyor.

NATO güçleri de saldırılarını bu kentlere yoğunlaştırdı.

Bu arada Trablus'ta gizli bir hapishanede tutulan 140 kadar kişinin ölmek üzereyken bulunduğu yolunda haberler geliyor.

Öte yandan İtalya hükümeti, Trablus'taki büyükelçiliğini yarın açacağını duyurdu.

Duyuru, İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'nin muhaliflerin Ulusal Geçiş Konseyi'ne 720 milyon dolarlık bir parayı serbest bırakacağı yolundaki açıklamayı takip ediyor.