BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.407,52
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'da üç generale tutuklama

Balyoz Planı soruşturmasının 3. dalgasında gözaltına alınan üç general tutuklanırken bir emekli albay tahliye oldu.

Abone ol

Balyoz soruşturmasının 3. dalgasında gözaltına alınan 9 kişiden 5'i serbest bırakılırken, 4'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bir emekli albay serbest bırakılırken üç subay tutuklandı. Teslim olan iki kişi Metris Cezaevi'ne gönderildi.

GATA eski Komutanı emekli Tümgeneral Tuncay Çakan, emekli Tümgeneral Behzat Balta, emekli Tümgeneral Halil Kalkanlı, emekli Albay Erdal Akyazan, "Cebir ve şiddet yoluyla TC hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklama talebiyle nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.

Mahkemeye tutuklanmaları istemiyle sevkedilen Albay Erdal Akyazan serbest bırakılırken, Tümgeneral Balta, Tümgeneral Kalkanlı, Tümgeneral Çakan tutuklandı.

BEŞ KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Akşam saatlerinde Emekli Tuğgeneral Oktay Faruk Memioğlu, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun, emekli Albay Sıtkı Özbek ve sivil memur Güllü Şalkaya ise savcılıkça serbest bırakılmıştı.

İKİ KİŞİ DAHA TESLİM OLDU

BU arada Balyoz soruşturması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan 21 subaydan 2'si daha teslim oldu. Böylece teslim olanların sayısı 14'e ulaştı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Oktay Kuban tarafından serbest bırakıldıktan sonra 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından yeniden tutuklama kararı çıkarılan muvazzaf Albay Mustafa Önsel ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri adliyeye gelerek teslim oldu. Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı yüzlerine okunan subaylar Metris Cezaevine gönderildi.