BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanıkları ihraç edilsin

Adalet Platformu üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Abone ol

Adalet Platformu üyeleri, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunarak YAŞ'ta darbecilik suçuna bulaşmış askeri personelin terfi listesine alınmamasını istedi.

Bu yöndeki bir karara şerh koyulmasının dahi cunta heveslilerine yarayacağına dikkat çeken Adalet Platformu üyeleri, Balyoz soruşturması kapsamında haklarında tutuklama kararı çıkan askerlerin terfi ettirilmesi bir yana, TSK'dan ihraç edilmelerini istedi. Platform üyeleri, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu yönde adım atması gerektiğini söyledi.

Bunun aksinin yapılması halinde cuntacıların suçuna iştirak edilmiş görüntüsü verileceğini savunan Adalet Platformu üyeleri,AnkaraAbdi İpekçi Parkı'nda toplanarak bu yöndeki taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Grup adına bir açıklamada bulunan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, YAŞ toplantısının darbecilikle ve cuntacılarla hesaplaşma açısından dönüm noktası olduğunu savundu. Çevik, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a da çağrıda bulunarak adları Ergenekon, Kafes, Balyoz, 27 Nisan, Millete İhanet ve Kaos planlarına karışmış olan askeri personelin 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan YAŞ toplantılarında gündeme gelmesi halinde terfilerini imzalamamalarını istedi. Darbeye teşebbüs edenlerin açığa alınması gerektiğini ifade eden Çevik, darbecilerin görevde kalmasına göz yummanın 3 maymunu oynamaktan başka bir şey olmadığını savundu. Çevik daha sonra 'Cunta Azledilsin, Terfiler Durdurulsun' yazılı pankartı yere attı. TSK'nın kararlarının geçerliliğini yitirdiğini savunan grup, yere attığı pankartın üzerine tuz döktü.