BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,75
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanığı Doğan anjiyo oldu

Çetin Doğan, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo oldu.

Abone ol

Balyoz Darbep Planı iddiasıyla açılan davanın bir numaralı sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo oldu. Çetin Doğan'ın anjiyo olduğunu avukatı Celal Ülgen açıkladı.

Hastane önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Avukat Ülgen, Çetin Doğan'ın uzun süren bir ilaç tedavisi göreceğini, hastanedeki durumunun ise yarın yapılacak sağlık kurulu toplantısından sonra netleşeceğini belirtti. Ülgen, "Sabahleyin talyum testi yapılmıştı. Bu test sonucunda olumsuz bir takım veriler tespit edildiği için öğleden sonra ikinci kez talyum testi yapılmasına karar verildi. Bu yapılan test sonucunda da bazı damarlarda daralma olduğu ve kalbin beslenemediği görüldüğü için zorunlu olarak anjiyoya girdi. Yarım saat kadar önce anjiyodan çıktı.

"KILCAL DAMARLARDA TIKANMALAR VAR"

Anjiyo sonuçlarına göre kılcal damarlarda tıkanmalar tespit edildiğini aktaran Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü:" Kalbe kan az gittiği için kalp beslenemiyor. Bu nedenle de uzun süre bir ilaç tedavisinin uygulanması gerekiyor. Eğer ilaç tedavisi ile başarı sağlanmazsa o zaman hangi yönteme başvurulacağına karar verilecek. Yarın hastanenin konseyi toplanarak bu konuda karar verecek. Şu anda yaklaşık 6 saat yatmak durumunda Çetin Paşa. Anjiyodan çıktığı için sabaha kadar da 3.5 litre su içmek zorunda. İki defa talyum testi geçirdiği için böbrekler üzerinde baskı yapmaması için çok yoğun su içerek bu ilaçları atması gerekecek" dedi.