BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır'a 45 taziye çadırı dağıtıldı

Iğdır'da merkez ve ilçelere bağlı 45 köy taziye çadırına kavuştu.

Abone ol

Iğdır İl Özel İdaresi tarafından sosyal amaçlı olarak, köylülerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere yaptırılan 45 taziye çadırı Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü bahçesinde yapılan törenle köy muhtarlarına teslim edildi.

Törende konuşan İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, köylere sosyal amaçlı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan 45 taziye çadırı alındığını söyledi. Akkuş, geçtiğimiz yıllarda da 73 adet taziye çadırının köylere dağıtıldığını hatırlatarak, "Bunlar taziye çadırı olarak adlandırılıyor. Fakat köylerde düğün sünnet ve benzeri faaliyetlerde de kullanılabiliyor. Bizim tek temennimiz köylülerimiz acı günlerde değil de hep mutlu günlerinde kullansın." dedi

Vali Amir Çiçek ise İl Özel İdaresi'nin köylerin yol, su, altyapı gibi işlerinden sorumlu bir kurum olduğunu ifade ederek, "Devletimiz Köylerin Altyapısın Desteklemesi (KÖYDES) projesi sayesinde kırsal alanlara büyük hizmet götürmüştür. Hizmetlerin en güzeli su ve yol hizmetidir. Proje kapsamında Iğdır'da çok büyük işler yapıldı. Burada temel amaç; köyde yaşayan vatandaşımız, şehirde yaşayan vatandaştan geri kalmayacak. Iğdır'da 157 köyümüz ve 50'ye aşkın mezramıza, birçok köy için deki yolları parke taşı kaldırım benzeri alt yapısı bitirilmiştir. Her evin kapsına kadar suları götürülmüştür, bu hizmetlere yine devam edilecektir. Dağıtacağımız bu çadırları mutlu günlerinizde kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, Genel Sekreter Ferhat Akkuş, Meclis Başkanı Resul Şek ve meclis üyeleri tarafından muhtarlara çadırları dağıtıldı.