BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Balkanlara bereket geldi

Ramazan ayının bereketini Balkan halklarıyla paylaşmak için yola çıkan Bereket Konvoyu karış karış dolaşıyor.

Abone ol

Dört tır, iki otobüs, dört minibüs, bir jenaratör aracı, bir canlı yayın aracı ile birlikte 150 kişinin görev yaptığı Bereket Konvoyu uğradığı her şehirde iki-üç bin soydaşımızı iftar sofrasında ağırlıyor. İftar yemeğinin ardından gerçekleştirdiği kültür programlarında ise bu sayı daha da artıyor.

Bereket Konvoyu, uğradığı her şehirde soydaşlarımız tarafından büyük ilgi ve sevgi gösterisi ile karşılanıyor. İftar ve kültür programlarına dini liderler, devlet erkanı, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile Türk Kültürünü merak eden yabancılar da çoğu zaman eşlik ediyor. Kardeşlik sınır tanımaz sloganıyla Ramazan ayının başında yola çıkan Bereket Konvoyu her din, dil ve ırktan binlerce kişiyi aynı çatı altında buluşturarak dünyaya barış, kardeşlik ve dostluk mesajları veriyor.

Bugüne kadar Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova ülkelerinde sekiz ayrı şehirde program gerçekleştiren Bereket Konvoyu; Makedonya’nın Kalkandelen, Üsküp, Radovıce ve Lajani şehirlerine de uğradı.

Bereket konvoyunun Makedonya ülkesinde gerçekleştirdiği programlara katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; ‘Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Balkanlar’da Ramazan programımız ile sizlerle kucaklaşmak, aynı sofrada olmak ve aynı duyguları birlikte yaşamak için yine buradayız,sizlerleyiz diyerek ekmeğimizi sofralarımızda kardeşlerimizle bölüşmekten ve bu mübarek ayın bereketini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. dedi.

‘Bereket konvoyuna gösterilen bu büyük ilginin Bayrampaşa’dan Balkanlar’a uzanan Kardeşlik Köprüsünü daha da sağlamlaştırdığını ifade eden Başkan Bürge, programlara katılan, destek veren, emek veren herkese teşekkür ederim’ dedi.