BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA

DTPlinin Rojda İpek iddiası

Farklı kimlik ve kültürlere tolerans gösterilmiyor mu? DTP Muş milletvekili Yaman'ın iddiası var.

Abone ol DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, farlı kimlik ve kültürlere karşı ''ötekileştirme'' politikalarının uygulandığını iddia etti.

Yaman, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in Aliağa ilçesinde 2008-2009 öğretim yılı kutlama programının Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okuluna verildiğini anımsattı.

Nuri Yaman, şiir okuyacak öğrencinin isminin Rojda İpek olmasından dolayı Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun kutlama programını başka bir okula verdiğini savundu.

Üst düzey yöneticilerin hukuk dışı uygulama ve tutumlarının, benzeri düşüncedeki diğer kamu görevlilerini cesaretlendireceğini belirten Yaman, ''Hükümet, AB müktesebatına uyum kapsamında hazırladığı 3. Ulusal Program Taslağı'nda demokratikleşme reformlarından, vatandaşların kültürel zenginlik ve haklarının güvence altına alınmasından, farlı dil ve lehçelerde öğrenim hakkının sağlanmasından övgüyle söz ededursun, Aliağa'da yaşanan bu son olay, bırakalım AB reformlarını, devletin, siyasi iktidarın ve kamu otoritesinin en temel insan haklarını bile içselleştirmediğinin açık bir göstergesidir'' dedi.

Nuri Yaman, kamu görevlilerinin AK Parti Hükümetinin izlediği politikalardan cesaret aldığını ileri sürdü.