BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balkan belediyeleri İstanbul'da buluştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği, ‘Balkan Belediyeleri İşbirliği ve Dayanışma Forumu’’ sona erdi.

Abone ol

24-26 Haziran tarihleri arasında Bayrampaşa Forum İstanbul’da düzenlenen organizasyona 12 Balkan ülkesinden 50’ye yakın Belediye Başkanı katıldı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, slayt gösterisi eşliğinde bir konuşma yaparak belediye uygulamaları hakkında yerli ve yabancı konuklara bilgiler verdi.

Balkan belediyeleri İstanbul’da toplandı

Türkiye’nin ev sahipliğinde Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Romanya, Slovenya ve Hırvatistan’ın temsil edildiği Forum kapsamında 8 ülke fuarda stand açarken, 24 belediye ise sunum yaptı. 12 balkan ülkesinden 50 Belediye Başkanının katıldığı Forumda, 2 gün boyunca, 4 ana başlıkta belirlenmiş olan konular ele alındı. Balkan ülkeleri belediye başkanları kendi bölgelerinde hayata geçirdikleri ve gelecekte planladıkları çalışmalar hakkında görüşlerini paylaştılar.

Forumda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay “Yerel yönetimlerini güçlendirmiş ülkeler, kalkınmada bir adım öndedir. İlçemizi yeniden yapılandırmaya başladık. Küçükçekmece’yi kültür ve sanat merkezi haline getirmek için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Spor, kültür ve sanat bizim için çok önemli, yatırımlarımızın büyük kısmını bunlara ayırdık. Küçükçekmece olarak hedefimiz kültürel, sosyal ve eğitim anlamında bütün ihtiyaçları karşılayan bir ilçe ortaya çıkarmak. Bu gerçekleştiğinde çevre ilçelerin ihtiyaçlarını da karşılayabiliriz” dedi.

Başkan Yeniay tarafından sunulan projeler belediye başkanları tarafından büyük bir ilgiyle izlendi, özellikle yabancı katılımcıların sunum sırasında bol bol not aldıkları gözlendi. Forum, balkan ülkeleri belediyeleri arasında iletişimin sürdürülmesi ve ortak projeler üretilmesi temennisi ile sona erdi.