BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.452,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hacı Bayram-ı Veli anıldı

Hacı Bayram-ı Veli doğumunun 658’inci yılında doğduğu evde başlayan sonrasında ise Hacı Bayram İmam Hatip Lisesi bahçesinde devam eden etkinliklerle anıldı.

Abone ol

Solfasol Hacı Bayram-ı Veli Sevenler Derneği tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen etkinliğe Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Dernek Başkanı Mustafa Mert, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay ve çok sayıda davetli katıldı.

Hacı Bayram-ı Veli’nin Solfasol köyünde doğduğu evde Kuran Tilaveti ve duarla başlayan anma etkinliği Hacı Bayram İmam Hatip Lisesi bahçesindeki Mehter Takımı gösterileriyle devam etti. Mehteran ekibinin marşlarından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“Toplum yaşamını etkileyen bir şahsiyet”

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Yunus Keleş, Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar olan coğrafyada toplum yaşamını olumlu yönde etkileyen birçok şahsiyetin bulunduğunu, bunlar içinde Hacı Bayram-ı Veli’nin de bulunduğunu ifade etti. Ankara ve Altındağ denildiğinde Hacı Bayram-ı Veli isminin akla geldiğini, bu nedenle Başkent için önemli bir isim olduğunun altını çizen Keleş, Hacı Bayram-ı Veli öğretilerinin bugün de insan yaşamına şekil verdiğini, insan yaşamına değer katan bir şahsiyet olarak anıldığını kaydetti. “Hacı Bayram-ı Veli’nin dünya görüşü bugün de devam etmektedir” diyen Keleş, O’nun fikirlerini bugüne taşıyan ve devamı sağlayan herkese çok şey borçlu olduğumuzu sözlerine ekledi.

“Tanıtım için çalışıyoruz”

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mustafa Mert ise, Hacı Bayram-ı Veli’nin hayatından kesitler sundu, düşünce hayatı hakkında bilgiler aktardı. Derneğin kurulduğu günden bugüne Hacı Bayram-ı Veli’nin fikir hayatını anlatmaya yönelik birçok işler yaptığını, bunların içinde kitap ve tanıtım CD’lerinin de bulunduğunu belirten Mert, Hacı Bayram-ı Veli’nin yaşam şekliyle çağının insanlarına olduğu gibi bu günün insanlarına da örnek olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarından sonra katılımcılara ney eşliğinde bir dinleti sunuldu. Ankaralıların ve Hacı Bayram-ı Veli sevenlerin katıldığı etkinlikte pilav ve aşure ikramı da yapıldı.