BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Balıkesir'e bayan ramazan davulcusu

Ramazan ayının değişmez geleneklerinden davulcular bu yıl da Balıkesirlileri sahurda uyandıracak.

Abone ol

Önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan öncesi Balıkesirlileri sahura kaldıracak olan davulcular tanıtım kartlarını mahalle muhtarlarının elinden aldı. Davulcular arasında yeralan kadın davulcu ise dikkat çekti.

Önümüzdeki hafta çarşamba günü 11 Ağustos'ta başlayacak Ramazan ayı nedeniyle Balıkesir'de vatandaşları sahura kaldıracak olan davulculara, düzenlenen törenle tanıtım kartları verildi.

40 mahallede toplam 70 davulcunun görev yapacağı Balıkesir'de, ilk defa bir kadın davulcu da görev aldı. Mahalle Muhtarları Derneği tarafından düzenlenen törende, 33 yaşındaki Nuran Karakoç, belgesini Balıkesir Muhtarlar Derneği Başkanı Cengiz Sandıkçı'dan aldı. 2010 yılı davulcu kartlarının dağıtımının yapıldığı törene, çok sayıda mahalle muhtarının yanı sıra bu yıl Paşaalanı Mahallesi'nde ilk kez Ramazan davulculuğu yapacak bayan Davulcu Nuran Karakoç da katıldı.

Dernek Başkanı Sandıkçı, 40 mahallede 70 davulcunun sahurda görev yapacağını belirterek, küçük mahallelerde 1, büyük mahallelerde ise 2 veya 3 davulcunun görev yapacağını kaydetti. Ramazan aylarının vazgeçilmez geleneğine sahip çıkma adına bu yılki davulcuların muhtarlar tarafından seçildiğini vurgulayan Sandıkçı, "Ayrıca, belediyeden de onay alındı. Bugün kendilerine 2010 yılı davulcu kartlarını dağıtacağız. Vatandaşlardan isteğimiz Ramazan ayında belgesi olmayan davulculara bahşiş vermemeleridir. Bizler bu güzel geleneğimizi yaşatmak için elimizden gelini yapacağız." dedi.

Tanıtım kartlarının dağıtımının ardından Nuran Karakoç, Okçukara Camii bahçesinde düzenlenen törende kısa bir süre davul çalıp maniler söyledi. Beş yıldır davul çaldığını belirten Karakoç, önceki yıllarda da Paşaalanı Mahallesi'nde kaçak olarak Ramazan davulculuğu yaptığını, bu yıl ilk kez resmi olarak görevlendirildiğini dile getirdi.