BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Balıkesirde 300 köyde elektrik yok

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 193 köye elektrik verilemiyor

Abone ol

AA muhabirinin Balıkesir Valiliği Kriz Merkezinden aldığı bilgiye göre, gece başlayan ve gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle Balıkesir merkez, Balya, Bandırma, Bigadiç, Havran, Dursunbey, Edremit, Gönen, İvrindi, Manyas, Susurluk, Kepsut ve Savaştepe ilçelerine bağlı 300 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare Müdürlüğü Köye Yönelik Hizmetler Dairesine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını açmak için aralıksız çalışırken, olumsuz hava koşulları, elektrik hatlarında da arızalara neden oldu.

İl genelinde 193 köy ile 4 beldeye elektrik verilemiyor.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir-Bursa, Balıkesir-İzmir ve Balıkesir-Çanakkale kara yollarının ulaşıma açık olduğunu bildirdi.

Arslan, yollarda meydana gelen tıkanıklıkların ise sürücülerin zincir takmamaları, görevlilerin uyarılarına ve trafik kurallarına uymamalarından kaynaklandığını söyledi.

Yetkililer, kar yağışının devam edeceğini belirterek, sürücülerin zorunlu olmadıkça zincir ve çekme halatsız trafiğe çıkmamalarını istedi.

Bu arada, Bursa-İzmir kara yolunun Bursa istikameti, Karacabey Eski Karaağaç mevkisinde buzlanma ve tipi nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle trafiğe kapandı, yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Kara yolu, Karayolları ve polis ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu trafiğe açıldı.