BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Bakan Eroğlu şirketleri hedef gösterdi

Bakan Eroğlu, hidroelektrik santrallere yönelik tepkiler konusundac faaliyet gösteren bazı şirketleri hedef gösterdi.

Abone ol

Açılış yapmak ve ziyarette bulunmak için kentte bulunan Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesini ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, hidroelektrik santral yapımına yönelik protesto gösterilerini hatırlatan bir gazetecinin sorusu üzerine ''Bilgi eksikliği dışında, diğer enerji sektöründe faaliyet gösterenlerin tahrikleri de var diye düşünüyorum'' dedi.

Rize İkizdere'de yapılan hidroelektrik santrali karşıtı protesto ile ilgili soru üzerine Eroğlu, insanların konuyla ilgili eksik bilgilendirildiğine inandığını belirtti.

Hidroelektrik enerjinin yenilenebilir, temiz ve ucuz bir enerji kaynağı olduğuna dikkati çeken Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

''Şu anda biz, enerjide dışa bağımlıyız. Enerjinin büyük bir kısmı doğal gazdan üretiliyor. Şu anda Rusya bile doğal gazdan elektrik üretmiyor. Bakın Fransa, enerjisinin büyük bir kısmı olan yüzde 70'ini nükleerden karşılıyor. Halbuki bizim suyumuz var, boşa akıyor. Dolayısıyla bu suları kullanmak mecburiyetindeyiz. Bu sularla ilgili gerekli tedbirler almamız lazım. Hidroelektrik santraller, suları yutmuyor. Suyun gücünden istifade ederek, suyu geri nehre bırakıyor. Taşkından korumak açısından, fazla gelen suyun enerjisini almak açısından gerçekten çok faydalı. Oradaki insanlar su istemiyor mu? Elektrik istemiyor mu? Elektriğe gelince istiyorlar, suya gelince istiyorlar. Biz, bunları nereden karşılayacağız? Dolayısıyla biz, kararlıyız çevre etkilerini dikkate alarak, ne kadar yapılacak olan hidroelektrik santral varsa bunları yapacağız.''

İstanbul'da karaya oturan Moldova bayraklı ''Orcun C'' isimli kuru yük gemisinin yakıt ve yağ sızdırması ile ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

''Söz konusu gemi, çok şükür petrol tankeri değildi, kuru yük gemisiydi. Söz konusu olay ile ilgili olarak gerek Sahil Güvenlik gerekse İstanbul Çevre Orman Müdürlüğümüz gerekli tedbirleri aldı. Şu anda gerekli çalışmalar yapılıyor. Sızan petrol, gemi için gerekli olan yakıttan kaynaklanıyor. Çok şükür miktar çok fazla değildi. Ama yine de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Geminin kuru yük gemisi olması, tanker olmaması bizim için de büyük bir şans oldu.''