BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Manavgat deresi taştı etrafı su bastı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde etkili olan sağanak yağış dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ni taşırdı.

Abone ol

Manavgat Şelalesi taşmasıyla birlikte işletme tesisi içinde bulunan 6 dükkan sular altında kaldı. Şelale tesisi içinde bulunan restoran malzemeleri oluşan sel suyuna kapıldı. Taşın sular şelalenin giriş kısmı kaldırım taşlarını sökerek büyük çukurlar oluşturdu. Şelaleyi görmeyen Fransız ve Alman turistler ise çağlayanın uzaktan fotoğrafını çekmekle yetindi.

Manavgat Şelalesi İşletme Şefi Tekin Başoğlu, dün sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağışın gece 02.00-03.00 sularında zirveye çıktığını söyledi.

Şelalede su yükselmesinin halen devam ettiğini belirten Başoğlu, sel ve su taşkınına hazırlıksız yakalandıkları için restoranın çoğu malzemelerini sel suyuna kaptırdıklarını ifade etti.

Başoğlu, "Gece saat 01.45 sularında şelaleye geldik. Sabaha kadar kurtarabildiğimiz malzemeleri kurtardık. Fakat restoranın sandalye ve masalarını kurtaramadık. Şelale tesisleri 2,5 içinde 5'inci kez su taşkınına uğradı. En fazla zararımız bu son taşkında oldu. Maddi kayıplarımızı tespit etmeye çalışıyoruz. Çağlayana gelen turistlere sadece çay ve kahve ikram edebiliyoruz." diye konuştu.

Gece saat 02.00'den itibaren işletme tesisleri içindeki eşyaları dışarı çıkarmak için uğraştıklarını belirten işletme aşçı başı Mehmet Ali Akman, restoran ve şark köşesinin masa ve sandalyelerini kurtaramadıklarını söyledi. Dün sabahtan itibaren etkili olan sağanak yağışın işletme tesisi esnafını çok korkuttuğunu belirten Akman, selin çağlayan girişindeki taşları sökmeye başlayınca çok tedirgin olduklarını kaydetti.

Garson Ceylan Güzel de, 11 kişilik ekip halinde çalışmalarına karşı azgın sular karşısında 20 sandalye, 10 masa ve çok sayıda mutfak malzemesini kurtarılmasına engel olamadıklarını dile getirdi.

En son Manavgat Şelalesi'ni 4 yıl önce gördüğünü belirten Alman Veteriner Hekim Melissa Zod ise, bu sefer eşiyle birlikte fotoğraf makinesiyle bol bol çağlayanın kaybolan akışını çektiklerini ifade etti. Çağlayanı görmeye gelen Fransız grup ise kapı önünde geri döndü. Bir Fransız turistte şelaleyi göremeyince "Nikolas Sarkozy'e ne diyeceğiz." espri yaptı.

Öte yandan, sel baskınıyla birlikte Manavgat Irmağı kıyısında bulunan Cafe Şam'dan 5'nci defa sular altında kaldı. Cafe Şamdan İşletme Müdürü Zuhal Bakır, su baskınlarından toplam zararlarının 180 bin TL olduğunu söyledi. Bakır, hasar tespiti için sigorta yetkililerini beklediklerini dile getirdi.