BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

FİSKOBİRLİKte Bayrak değişmedi

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin 2008-2009 yılı Genel Kurulu'nda Lütfü Bayraktar, yeniden başkanlığa getirildi.

Abone ol

Birlik iştiraklerinden EFİT AŞ Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşen kurulda gerçekleşen seçimde iki liste yarıştı.

Başkan adaylarından Levent Ağca, burada yaptığı konuşmada, FİSKOBİRLİK'in TMO ile ilişkilerini iyi yönde sürdürmesi gerektiğini ve borçlarını döndürebilme aşamasına gelmesi gerektiğini söyledi.

Ağca, genel kurulda seçim yapılması istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Ancak biz seçim istesek de istemesek de zaten genel kurul yapılacaktı. Seçimi bir takım hırslarımızı tatmin etmek için istemiyoruz. Biz yeni bir şeylerin olmasını istiyoruz. Çünkü kaç yıldır yeni bir şey yok. Artık yeni bir şeyler yapılması lazım. FİSKOBİRLİK için artık bir çıkış noktası bulunmalı. Yeni bir kredi ile ya da gayrimenkullerin satışı ile bu olabilir. 2010 yılı birlik için çok önemli. Çünkü bu dönemde TMO piyasada olmayacak ve serbest piyasa uygulaması sürecek. İyi bir organize yapılırsa ve FİSKOBİRLİK piyasaya girerse içinde bulunduğu kaostan kurtulur. Bunun için eylül ayındaki yeni mübayaya hazırlık yapılmalı. Bunun için de FİSKOBİRLİK bir güven ortamı sağlama noktasında TMO ile ilişkilerini iyi yönde sürdürmeli ve borçlarını döndürülebilir hale getirmelidir. Biz genel kurulun desteği ile yürümek istiyoruz.''

Ağca'nın ardından söz alan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ise kısa aralıklarla yapılan genel kurullara seçim maddesinin eklenmesine tepki gösterdi.

''Seçim seçim. Sıkıntıdasınız ve yardım istiyorsunuz. Ama sürekli seçim yapılıyor'' diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

''Biz seçimi kaybettik mi ne yapacağız, yeni bir genel kurul yapılması için imzamı toplayacağız. Bu kurumu seviyorsak yönetim kuruluna yetki vereceksiniz, zaman vereceksiniz. Çalışacaklar. Yeni bir şey yok söylemi zoruma gitti. Lütfi Bayraktar döneminde 24 milyon lira kar var. Bu yönetim 2 yılda karşılıksız 78 milyon para kazandırdı. Bu genel kurul bizi yetersiz buldu diyelim, yetersiz bulabilirsiniz ama başarılıyız. Seçimler yapılır, koltuklar gelir ve geçer. Buralar sorumluluk makamlarıdır. Bu iş çocuk oyuncağı değil. El insaf. Tabi genel kurul yapılsın ancak böyle olmasın. Biz bütün sıkıntılara rağmen mücadele ediyoruz. Samimi olacağız. Biz samimiyiz. İyi niyetle çalışıyoruz. İyi niyetli olacaksınız. Biz de insanız hata yapabiliriz. Kurumun menfaati için bize yardımcı olun. Ortaya proje koyan varsa gelsin.''

Bayraktar, Şekerbank'a olan kredi borcunu ödediklerini ve birliği büyük bir yükten kurtardıklarını vurgulayarak, “Biz faiz ödedik. Dönemimizde faizle para almadık. Belki söylenecek çok şey var ama hepimiz yorulduk. Kurumla ilgili meseleleri seçim menfaati olarak kullanmayalım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. O nedenle mesele FİSKOBİRLİK ise gerisi önemsizdir. Ordu Soya Yağ'ın satılamaması, banka borcunun ödenememesi demektir. Biz Soya Yağ için 30 milyon peşin 50 milyon liraya Altaş ile anlaştık. Daha sonra bu rakam peşin 35 milyon liraya çıktı. Ancak bu satışı resmi olarak gerçekleştiremedik. Ne var ki almak isteyen firma bize güvenerek 25 milyon 600 bin liralık ödemeyi yaptı. Biz de Şekerbank'a olan borcu ödedik. Böylece birliğin üzerindeki büyük bir yük kalkmış oldu'' dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Seçimde 196 delegeden 180'inin katılırken, Lütfü Bayraktar başkanlığındaki liste 115 oy aldı. Diğer aday Levent Ağca 65 oy aldı.

Lütfü Bayraktar'ın listesinde Sıtkı Şarman, Nihat Şahin, Ömer Çebi yer aldı.

Genel kurulun ardından seçimi kazanan Bayraktar delegelerin tebriklerini kabul etti.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Bayraktar, şunları söyledi:

''İki yıldır yoğun emeğimizin karşılığını alamadık. Yorulduk. Bu benim 2 yılımda 4. genel kurulum. Bu seçimde delegeler bizi takdir etti, yetki verdi. Gerçekten yorgundum. Şimdi yorgunluğum bitti. Zorlu bir uğraş içindeyiz. Kazanan FİSKOBİRLİK olsun. 2 yıllık tecrübelerimizi kuruma ve piyasalara yansıtacağız. Eski politika uygulamalarımızdan vazgeçeceğiz birlikte zihniyet değişimi yapacağız. Bir işletmeci olarak 2010 yılında piyasada olacağız.''