BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  POLİTİKA

Bakan Kavaftan Sivasa yatırım müjdesi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Kurumlarımızın rehabilitasyon ve standardının yükseltilmesi için Sivas ile ilgili bir dizi girişimlerimiz ve yatırımlarımız olacak'' dedi.

Abone ol

Bakan Kavaf, kentteki incelemeleri kapsamında ziyaret ettiği 7-12 yaş çocuk yuvasında, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan öğrencilerden oluşan grubun davulla yaptığı gösteriyle karşılandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından Kavaf, restore edilen tarihi bir konakta faaliyet gösterecek Dr. Ahmet Kemal Köksal Sosyal Hizmet Vakfı'nın yeni hizmet binasının açılışını yaptı. İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi'nde de incelemelerde bulunan Kavaf, daha sonra AK Parti Sivas İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Ziyarette basın mensuplarına Sivas'taki incelemelerini değerlendiren Kavaf, bakanlığına bağlı sosyal hizmet kurumlarında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a geldiğini, ziyareti sırasında belediyenin işlettiği huzur evinin devrini aldıklarını belirtti.

Bunun yanı sıra sevgi evlerinin yeri ile ilgili bir protokol anlaşması yaptıklarını da anımsatan Kavaf, ''Kurumlarımızın rehabilitasyon ve standardının yükseltilmesi için Sivas ile ilgili bir dizi girişimlerimiz ve yatırımlarımız olacak'' dedi.

Ziyaretinin son durağında AK Parti Sivas Teşkilatı'nı ziyaret ettiğini belirten Kavaf, şunları kaydetti:

''Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve devletinin bir bakanı olmakla birlikte tabi ki bir siyasi partiden öncelikle milletvekili seçildik bu görevi üstlenebilmek için. Parti teşkilatlarımız da bizim evimizdir gittiğimiz yerde. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte biz bir aileyiz. Bu çerçevede evimizi ve aile fertlerimizi ziyaret etmek için teşkilatımızdayız.''

Bakan Kavaf, Sivas'taki yurt binalarını nasıl bulduğunun sorulması üzerine ''Sunulan hizmetin kalitesi noktasında arkadaşlarımız ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ama binalarımızın 40-50 yıllık binalar olması nedeniyle binalardan kaynaklanan sıkıntılar var. Onlarla ilgili de projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde vekil arkadaşlarımız onu sizlerle paylaşır'' diye konuştu.

İl Başkanı Burhanettin Kuru, daha sonra Kavaf'a ziyareti anısına hayat ağacı armalı bir plaket verdi. Ziyarette AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da hazır bulundu.

Geceyi Sivas'ta geçirecek Bakan Kavaf, sabah saatlerinde Yozgat'a hareket edecek.