BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

Balcılar mağduruna Meram ilgisi

Balcılar Beldesi’nde yaralanan ve Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi gören kıza hastane personelinden yardım eli uzandı.

Abone ol Konya’nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesi’nde göçen kurs binasında yaralanan ve Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara hemşirelik hizmetleri müdürlüğü tarafından kitap ile birlikte çeşitli kırtasiye araçları armağan edildi.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşire Hizmetleri Müdürü Raziye Girgin, psikolojik desteğe ihtiyaç duyan çocuklara dünya klasikleri arasında yer alan ve yaşadığı tüm kötü şartlara rağmen mutlu olmaya çalışan küçük bir kızın hikayesinin anlatıldığı ‘Pollyanna’ adlı hikaye kitabının yanısıra çeşitli kırtasiye araçları armağan ettiklerini söyledi.

Hastane idaresi olarak tedavinin yanısıra sosyal görevlerinin bulunduğunu hatırlatan Girgin, “Amacımız, 1 haftadan bu yana hastanemizde tedavi gören çocuklarımıza psikolojik destek de sağlamaktır. Çünkü biliyoruz ki şu anda onların en çok ihtiyacı olan şey moral. Bu düşünce ile çocuklara, içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen mutlu olmayı bilen, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayata pozitif bakabilen bir kız çocuğunun hikayesinin anlatıldığı ‘Polyyanna’ adlı kitabı armağan ettik. Pollyanna’nın hikayesi umarız ki yaralı miniklerimize örnek olur.” dedi.

Hemşirelerin ilgisi karşısında duygulandığı gözlenen yaralı çocuklardan Şerife Atayer ise, “1 haftadır burada tedavi görüyoruz. Bugüne kadar ihtiyacımız olan moral desteğini hemşire ablalarımız bizden bir an olsun esirgemedi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİYE GİDİYOR
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri süren Şerife Atayer, Cennet Tatmaz, Teslime Akcan, Dilek Türkan, Ayşe Semerci, Emine Dağtekin, Esranur Durmuş ve Büşra Güneş’in tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının her geçen gün iyiye gittiği öğrenildi. Yaralı çocuklardan Meryem Semerci’nin ise bugün sabah taburcu edildiği bildirildi.