BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  GÜNCEL

Tefeci dilenci tekrar sokakta

Niğde'de tefecilik yapan dilenci, bir kişi darb edildikten sonra gözaltına alınmıştı. Dilenci bugün tekrar sokaklara düştü!

Abone ol Niğde'de dilenerek kazandığı paraları faizle başkalarına verdiği iddia edilen ve alacağını tahsil edemediği bir kapıcıyı dövdüğü öne sürülen K.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra yeniden dilenmeye başladı.

K.B. (65) öğlene kadar 15 YTL biriktirdi. Çevresinde kendisinin ''Moris'' lakabı ile tanındığını belirten K.B., ilkokulu 4. sınıftan terk ettiğini, 42 yıldır da epilepsi hastası olduğunu ifade etti.

Gençlik yıllarında çeşitli işlerde çalıştığını, zaman zaman hamallık yaptığını belirten K.B, uzun zamandır da cadde ve sokaklarda, esnaftan ve vatandaşlardan para topladığını söyledi. Biriktirdiği paraların bir kısmını bankaya yatırdığını, şu anda bankada 5 bin YTL'sinin bulunduğunu söyleyen K.B, piyasadan da senetli olarak 5 bin YTL'ye yakın alacağının olduğunu bildirdi.

K.B, kendisine ait müstakil bir evinin bulunduğunu, evde eşi ve bekar olan iki çocuğu ile yaşadığını anlattı.

Dilencilik yapan K.B. (65), Elhacı Mahmut Caddesi'ndeki bir apartmanda kapıcılık yapan Ş.T'ye (45) 125 YTL borç vermiş, faizi ile bir ay sonra 160 YTL almak üzere borçluya senet imzalatmış, ancak alacağını tahsil edemeyince Ş.T'yi yumruklayarak darp ettiği iddiasıyla dün polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. K.B'nin üzerinde yapılan aramada borç senetleri çıkmıştı. K.B. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.