BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  DÜNYA

Ruslar Osetyayı yerle bir etti

Kafkasya'dan savaş çığlıkları yükseliyor. 20 yıl aradan sonra yine silahlar konuştu! Rusya, Osetya'yı yerle bir etti!

Abone ol

Kafkasya'da 20 yıl aradın sonra yeniden kan döküldü Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov, başkent Tshinvali'nin ''yerle bir edildiğini'' söyledi.

Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov , Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Birkaç saatlik ağır bombardıman nedeniyle kent yerle bir edildi'' ifadesini kullandı. İşte dün gece başlayan ve bugün gün boyu süren bombardımanın görüntüleri;

Bu arada Gürcistan hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait, aralarında bombardıman uçaklarının da bulunduğu 9 savaş uçağından 2'sinin

   

Güney Osetya yerle bir oldu. Kent
kelimenin tam anlamıyla korku tüneli
gibi. Onbinler şehirden kaçmaya
çalışıyor. Bölgeden bu anları yansıtan
fotoğraflar için TIKLAYIN

düşürüldüğü bildirildi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkesinin hava sahasına giren 2 Rus savaş uçağının düşürüldüğünü, Güney Osetya'ya 150 Rus tankının girdiğini kaydetti.

Diğer taraftan Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ve Güvenlik Sekreteri Aleksandır Lomaya'nın başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani askeri üssüne gitti. Gurgenidze ve Lomaya'nın, Vaziani üssünde genel seferberlik ilanından sonra silah altına alınan yedek askerlerin toplanması ve benzeri durumlarıyla ilgili incelemelerde bulundukları bildirildi. Gürcistan'ın Vaziani, Gori, Batum, Senaki ve Kutaisi üslerinde yedek askerlerin ve gönüllülerin toplanmaya başladığı, yedek asker ve gönüllü silah altına alınanlardan oluşan iki birliğin çatışma bölgesine gönderildiği kaydedildi.