BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Balbay başka Özkan başka telden!

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan genel seçimlerde aday olacak mı?

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın milletvekili adayı gösterebilecekleri yönündeki açıklamalarının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

CHP'nin ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de 'adaylık' çağrısında bulunduğu Balbay ve Özkan'ın son olarak da 'bağımsız aday' olacakları iddia edilmişti. Tüm bu iddialara Balbay bugün yanıt verdi: "Bağımsız aday değilim" dedi ancak Tuncay Özkan'dan faklı bir açıklama geldi:"Tüm tekliflere açağız."

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salondaki duruşma arasında gazetecilerin milletvekili adaylığı ile ilgili sorular üzerine Tuncay Özkan, kendisinin siyasetçi olduğunu ve bir partinin başında bulunduğunu ifade etti.

Özkan, ''Biz milletvekili adayıyız. Siyasetin içinde olacağız. Seçim yasası çıktıktan sonra karar vereceğiz. Bütün partilerin tekliflerine açığız. Bu davayı anlatmak için çıkmak istiyorum. 3 yıldır buradayım. Herkesin teklifini değerlendireceğiz. Bizi sevenlerin düşüncelerini değerlendireceğiz. Bir politik duruşla karşı karşıyayız. Buradan bir politik duruşla çıkacağız'' diye konuştu.

BALBAY FARKLI KONUŞTU

Tutuklu sanıklardan gazeteci Mustafa Balbay da daha seçim yasasının çıkmadığını, 1 Mart gibi bu yasanın çıkması gerektiğini söyledi. Yasa çıkmadan önce konuşmanın doğru olmayacağını, hukuka aykırı bir şey yapmayacaklarını dile getiren Balbay, şunları söyledi:

''Bize yapılan siyasi bir saldırı olduğu için siyasi bir karşılık vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Bize yapılan tamamen siyasi bir saldırı. Bu davayı unutturmayacağız. Mücadele insanı olarak çıkacağım. Bunun zeminini, gazeteci ve siyasetçi olarak görüyorum. Bundan sonraki yaşamımı siyasetçi olarak sürdürmem gerektiğine inandım ama kalemimi bırakmayacağım. Yerine göre mücadele siyasal zemine taşınabilir. O sürece geçtik.

Ben daha önceki yıllarda da 2 kez adaylık için teklif aldım ama beni şu anda siyaset kazanının içine attılar. O kazanda kaynarım, iyi çalışmalar yaparım. Biz bunu bir sığınma, bir dokunulmazlık altına girme olarak görmüyoruz. Mücadelemizi oraya taşıyacağız. Sevenlerimizin de bunu böyle algılamasını istiyoruz. Parti konusunda bir şey demek için erken.''