BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Şota'nın rüyası inanılmaz

Şota Arveladze, Kayseri'de şampiyonluk yaşamadan bir yere ayrılmayacağını söylüyor.

Abone ol

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Kayseri'de şampiyonluk yaşamadan bir yere ayrılmayacağını, takımında görmek istediği oyuncular sıralamasında ilk ismin Barcelona'nın dünyaca ünlü Arjantinli yıldızı Messi olduğunu söyledi. Ögrencileri, genç kızları ve kadınları Kayserispor maçlarına gelmeye ve desteklemeye çağıran Şota, " Bizim futbolcular da Allah var yakışıklı" diye espri yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda " Yaşadığımız Kent Kayseri" etkinliği kapsamında Necdet Taş Anadolu ve Atatürk lisesi ögrencileriyle bir araya gelen sarı kırmızılı ekibin başarılı teknik direktörü Şota Arveladze, Kayserisporlu futbolculardan Abdullah Durak ve Hasan Ali Kaldırım, öğrencilerden gelen sorularını yanıtladı.

Beş ülkede futbol oynayıp, teknik adam olarak çalıştığını, Kayseri'nin gerek tesisleşme gerekse futbola bakışı açısından marka haline geldiğine değinerek sözlerine başlayan Şota, " Başarı bir tek kişiyle olmaz ve gelmez. Tek tek kimse başarıya ulaşamaz. Bakın bir parmak bir şey yapmaz ama tüm parmaklar birleşir yumruk olursa adamı bile devirir. Herkesin elbette bir hedefi olmalı. Bizim hedefimizde takım olabilmek. Sahada iki saat antrenman yapmakla takım olunmaz. Birleşmemiz, bütünleşmemiz gerekli. Hedefimiz hep ileri. 5-6 arasında olmak hedefimiz değil. Realist olarak daha büyük hedefler istiyoruz" dedi.

Öğrencilere dersten kaçmamalarını ve çok çalışmalarını öneren Şota Arveladze, "Dersten de kaçarsanız bize gelin, başka yere gitmeyin" diye espri yaptıktan sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

" ŞAMPİYONLUK YAŞAMADAN BURADAN GİTMEM"

" Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Sahada da ne gerekiyorsa onu yaparız. Futbol oyunu kolay değil. Karşınızda bir takım, bir rakip var. Şu anda aldığımız 39 puan iyi puan ama daha fazlasını istiyoruz. Kayseri, sakin ve güzel bir kent. Kapadokya'ya çok yakın. İki kötü şey var benim açımdan biri soğuk diğeri de yemeklerin acı olması. Onun dışında burada mutluyum. Bir gün elbette herkes gidecek ama ben şampiyonluk yaşamadan buradan gitmek istemiyorum."

"TRABZONSPOR İŞİNE BAKSIN BİZ DE ÖYLE YAPIYORUZ "

Bir öğrencinin yönetimin taraftara gereken ilgiyi göstermediğini söylemesine Gürcü teknik adam, "Bir liraya bilet var, Kayseri'de, Daha ne olsun" diye yanıt verdi. Şota, formasını giydiği Trabzonspor'un Başkanı Sadri Şener'in Fenerbahçe maçında kaleci Volkan Babacan'ın yediği golle ilişkin sözlerini, "Kulübümüz resmi internet sitesinden gereken açıklama yapıldı. Ama, Trabzonspo 'da Fenerbahçe'ye yenildi. Bazı oyuncuları erkenden sakatlandı, bazıları kötü oynadı. Herkes önce kendisine bakacak. Biz işimize bakıyoruz. Kulüp yönetimimiz gereken yanıtını vermiştir" diye konuştu.

MESSİ'Yİ TAKIMIMDA GÖRMEK İSTERDİM

Fenerbahçe maçında aldıkları yenilgiye ilişkin bir başka öğrencinin sorusuna Şota, "Fenerbahçe 100 yıllık kulüp. Maç biletlerini de bizim gibi 1 TL'den değil 100 TL'den satıyorlar. Büyük bir camia. Öyle bir günde hedef olmaz. Biz altı yıldır ilk beş içindeyiz. Takım olmak, marka olmak öyle kolay değil. Bu ilaç mı ki, gece iç sabah iyileş. Sonra diyorsunuz ki, neden Fenerbahçe'nin kafacı oyuncusuna önlem alamadınız diye. Hangi hoca Fenerbahçe'nin kafa toplarına hakim oyuncusunu kontrolsüz bırakır ? En iyi kafa toplarına çıkan oyuncuyu, bizim takımdaki oyuncu tutamamışsa, geç kalmıştır veya başka bir şey olmuştur. Futbol hatalar oyunudur" dedi.

Şota, takımınıda görmek istediği oyuncuların kim olduğunun sorulması üzerine, "Elbette Messi. Takımımda top oynamasını çok isterdik" şeklinde yanıtladı. Kayserispor taraftarının özellikle de genç kızların ve kadınların da Kadir Has Stadı'ndaki tribünleri dooldurmasını ve kendilerine destek vermesini isteyen Şota, öğrencilere, "Allah var bizim çocuklarda yakışıklı." diyerek espri yaptı.

Sarı kırmızılı oyunculardan Abdullah Durak da ögrencilere önce derslerine kafa yormalarını önerip, "Son 6 yıldır büyük çıkış yaptık. İyi bir çizgi yakaladık. Şampiyonluk sadece bizim istememizle olmaz. Kentin de istemesi gerekli"dedi.

Hasan Ali Kaldırım da 3 yaşında futbola başladığını, aile büyüklerinin kendisini futbol okuluna yazdırması sonucu bunu meslek olarak kabul ettiğini, bir yere gelebilmek için çok çalışmak ve iyi bir şans olmasını gerektiğini ifade etti.