BIST 9.986
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Paşalar tutukluluklarına itiraz etti!

Balyoz Davası'nın 13'üncü duruşmasında haklarındaki tutuklanma kararına itiraz ettiler.

Abone ol

Balyoz Davası'nın 13'üncü duruşmasında haklarında tutuklanmaları yönünde karar verilen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, emekli tuğgeneral Süha Tanyeri ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar'ın tutuklanmasına itiraz edildi.

Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz tarafından İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazda talebe 3 gün içinde red yönünde karar verilmesi halinde dilekçenin bir üst mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi istendi. Dilekçede ilginç bir tespit de yer aldı. Mahkemenin 163 kişinin tutuklama ya da yakalanması ile ilgili kararının 4 satırlık bir gerekçeyle açıklandığı belirtilerek, "Bu 4 satırda 55 sözcük bulunmaktadır. Yani gerekçede tutuklama ya da yakalama kararı verilen her 3 sanığa 1 sözcük bile düşmemektedir. Bu durum kimi hangi gerekçe ile tutukladığını, mahkeme başkan ve üyelerinin dahi bilmediği gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz izlenimi vermektedir" denildi.

12 sayfalık dilekçede savunma hakkı için mahkemeden istenen belgelerin kendilerine verilmediği ifade edilerek bu evrakların Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde bile bulunduğu iddia edildi. Dilekçede "Tüm bu istemlerimiz Silahların Denkliği İlkesi'ne aykırı olarak red edilmiştir" dedi.

YAKALAMA KARARLARI KALDIRILSIN

19 Şubat 2010 tarihli TÜBİTAK Raporu'nun sonuç bölümüne dikkat çekilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"1. Dosyaların oluşturma ve son kaydetme tarihlerin 2003 yılı ve öncesine ait olduğu tespit edilmiştir.(...) '3. CD'lere sonradan ekleme yapılmadığı tespit edilmiştir' değerlendirmelerinin yapılmış olduğu görülmektedir. Aynı değerlendirmeyi soruşturma savcıları iddianamelerinde de yapmıştır. Yani CD'nin 2003 yılı içinde oluşturulmuş olduğu hem bilirkişi raporu ile hem de savcıların iddianamesi ile kabul gören bir doğrudur. Öyleyse söz konusu CD'ler içinde 2003 yılı Mart ayından sonrasına ait bir bilginin bulunamayacağını söylemek gerekir."

Bu CD içindeki dokümanda 2004-2009 yıllarına ilişkin bilgiler yer aldığı da kaydedilerek bir sunum dosyasının içinde 2008 yılına ait bir banka dekontunun bulunduğu öne sürüldü.

Dilekçenin sonunda CMK'ya aykırı olduğu iddia edilerek yakalama kararının kaldırılması istendi.