BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda bölgesel gelişmelerin yanı sıra Ergenekon Davası’nda açıkla...

Abone ol

Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda bölgesel gelişmelerin yanı sıra Ergenekon Davası’nda açıklanan kararlar ve bunların etkileri görüşülecek.
Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun gündeminde önemli konular yer alacak. Öncelikli olarak Silivri’de görülen ve bugün karar açıklanan Ergenekon Davası masada olacak. Bir çok sanığa verilen müebbet hapis cezasının kurulda değerlendirilmesi ve bu kararın etkilerinin ele alınması bekleniyor.
Toplantıda Mısır’daki son durum ve Suriye’deki gelişmeler de masaya yatırılacak. Suriye’nin kuzeyindeki PYD ve El-Nusra arasında yaşanan çatışmaların ve bunun Türkiye sınırına olan yansımaları ele alınacak.
Demokratikleşme paketinde de artık sona gelindiği konuşuluyor. Bugünkü toplantıda da demokratikleşme paketinin görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca yeni Anayasa çalışmaları kapsamında üzerinde uzlaşılan maddelerin de yine gündeme gelmesi tahmin ediliyor.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı seçilen Hasana Ruhani’nin yemin törenine katılarak, Ruhani ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bugünkü Bakanlar Kurulu’nda da Davutoğlu’nun İran ziyaretiyle ilgili kurula bilgi vermesi bekleniyor.
Bakanlar Kurulu öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Yeni Bina’ya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı olan Gazeteci Yiğit Bulut da yine Bakanlar Kurulu’nun gerçekleştirileceği Başbakanlık Yeni Bina’ya geldi.
(İHA)