BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

Ergenekon davası karar bağlandı

5 yıl süren Ergenekon davası bugün karara bağlandı. 275 sanıklı davada Mehmet Haberal, Osman Yıldırım ve Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bul...

Abone ol

5 yıl süren Ergenekon davası bugün karara bağlandı. 275 sanıklı davada Mehmet Haberal, Osman Yıldırım ve Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 16 sanık tahliye edilirken, 21 kişi hakkında beraat kararı verildi.
Ergenekon’un bir terör örgütü olduğu kararına varan mahkeme heyeti, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u müebbet hapis cezasına çarptırdı. Başbuğ ile birlikte Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler, Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Albay Fuat Selvi, Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Emekli Korgeneral Mehmet Eröz, Eski Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol da müebbet hapis cezasına çarptırılan isimler arasında yer aldı.
"İrticayla Mücadele Eylem Planı"yla gündeme gelen Emekli albay Dursun Çiçek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Tuncay Özkan "darbeye teşebbüs suçundan" ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, mahkeme heyeti Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Avukat Kemal Kerinçsiz, Emekli Albay Fikri Karadağ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi. Danıştay saldırısının faili Alpaslan Arslan ile Veli Küçük ise iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
(İHA)