BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  DÜNYA

BDP’lilere polis engeli

Şırnak’ın Cizre ilçesinden, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine, Suriye’deki Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınamak için düzen...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinden, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine, Suriye’deki Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınamak için düzenlenen çadır nöbetine gitmek isteyen BDP ile DTK üyelerine polis izin vermedi.
Cizre’den de Suriye’de yaşanan olayları protesto etmek için BDP ilçe binası önünde toplanan çok sayıda kişi Ceylanpınar’a doğru hareket ettikten sonra Cizre çıkışı Saklan mevkiinde polisler tarafından durduruldu. Polis, TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla önleri kesilen grubun ilerlemesine izin vermedi. Polisin grubun gidişine izin vermemesi üzerine otobüslerden inen BDP’liler burada yaklaşık 1 dakikalık oturma eylemi yaptı. Kalabalık oturma eyleminden sonra Cizre’ye geri döndü.
Öte yandan, Cizre BDP İlçe Başkanı Mehmet Atabilen ile olayı görüntüleyen gazeteci arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya diğer gazetecilerin girmesiyle birlikte BDP İlçe Başkanı Mehmet Atabilen aracına binip olay yerinden ayrıldı.
(İHA)