BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  DÜNYA

MHP’li Vural: ’’Kararlar milletin de vicdanına sığmalı’’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kararın açıklandığı Ergenekon davası ile ilgili olarak, “Kararlar milletin de vicdanına sığmalı, adaletin...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kararın açıklandığı Ergenekon davası ile ilgili olarak, “Kararlar milletin de vicdanına sığmalı, adaletin de vicdanına sığmalı” dedi.
Vural, Marmaray projesine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Projenin hükümet tarafından sahiplenilmesini eleştiren Vural, Marmaray projesinin kredisi, mühendislik sözleşmesi ve ön yeterlilik ihalesinin kendi dönemlerinde yapıldığını söyledi. Vural, kararın açıklandığı Ergenekon davasına ilişkin bir soru üzerine MHP olarak hukuk dışındaki hiçbir faaliyeti meşru kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Ergenekon davasının birçok dalgasının olduğunu anımsatan Vural, bazı dalgaların kullanılarak gündemin inşa edildiğini ifade etti. Vural, “Siyasetçiler bu davanın hakimi, savcısı, avukatı oldu. Bizim aradığımız yargının siyasallaşmadan hak ve adaleti gerçekleştirmesidir. Bu kararlar milletin de vicdanına sığmalı, adaletin de vicdanın sığmalı” dedi.

’’ADALET VİCDANLARA SIĞMAZSA SIKINTIYA GİRERİZ’’
Davayı iktidarın muhalefeti sindirme aracı olarak ta kullandığını savunan Vural, çözüm süreci adı altında TSK’nın teröristbaşı olarak yargılandığını, teröristlerin ise elinde silah ve bomba ile dolaştığını söyledi. Vural, çözüm süreci adı altında PKK’nın milletin egemenliğine darbe yaptığını savundu. MHP olarak devlet içinde illegal yapıyı meşru göremeyeceklerini belirten Vural, “Adalet vicdanlara sığmazsa hepimiz sıkıntıya gireriz” diye konuştu.
Vural, karar ile ilgili geniş değerlendirmeyi parti genel merkezinin yapacağını sözlerine ekledi.
(İHA)