BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan'a göre Avcı'nın somut belgesi yok!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Silivri'de tutuklu bulunan Hanefi Avcı hakkında ilginç sözler sarfetti. İşte bakanın Avcı ile ilgili sözleri...

Abone ol

Adalet Bakanı Ergin, Hanefi Avcı'nın müşteki sıfatıyla Adalet Bakanlığı'nda ifadesinin alındığını ancak burada kendilerine somut belge verilmediğini söyledi.

Gündemdeki sorularla ilgili olarak NTV’nin yayınına katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hanefi Avcı’nın kitabı ve sonrasındaki tutuklama olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AVCI TUTUKLANMADAN ÖNCE BAKANLIK’TA İFADE VERDİ

Avcı’nın müşteki sıfatıyla bakanlıkta ifade verdiğini ilk defa açıklayan Ergin, “Hanefi Avcı beimle yaptığı görüşmede sadece bir kaç telefon numarası vererek yakınları ve kendisinin usulsüz dinlendiğini söylemişti. Ancak kitapta iddialar daha genişti.

Bu iddialar üzerine soruşturma başlatmış ve bilgi de vermiştik kendisine. Ancak kendisi ithamlara devam etmişti. Biz de müşteki sıfatıyla Avcı’yı davet etti. 20 Eylül’de gelerek, kendi kitabında iddialar hakkında sorular soruldu. Ama direk cevap vermeyerek, duyumlarım var, düşüncelerim bu gibi cevaplar vermiştir.

SOMUT BİR DELİL YOK

Kendisi bir kaç gün içinde yeni bilgiler vereceğini söylemişti ama tutuklandı. Fakat tutukluyken de soru sorduk ama yine net cevap vermedi. Soruşturmayı ilerletmek için somut delil sunulamadı. Ben

CHP'DEN AVCI'YA ZİYARET

CHP heyeti geçtiğimiz hafta tutuklanan Eskişehir Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’yı, Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. CHP’liler saat 11.00 sıralarında cezaevine girdi. Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen heyet açıklamalarda bulundu.
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin yaptığı açıklamada, "Hanefi Avcı ile 1 saat 40 dakika görüştük. Bizler özellikle emniyeti içinde cemaat örgütlenmesinin olduğunu biliyorduk ancak anlatılanlardan sonra dehşete düştüğümüzü söyleyebiliriz. İstihbarat ve KOM şubesi yasaların ve devletin kontrolü dışındadır" dedi.

düşünüyorum bulun tavrında bir şeyler söyledi.

20 Eylül’de müşteki sıfatıyla verdiği ifadede bir somut belge yok. 1 Ekim’de de sorduk ama, ‘Geriye dönük araştırılsın’ dedi o kadar” yorumunu yaptı.

Bugün Hanefi Avcı’yı ziyaret eden ve ardından açıklamalarda bulunan CHP milletvekilleriyle de ilgili olarak, “CHP milletvekillerinin açıklamalarını tasvip edemeyiz. Milletvekillerin bu şekil taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Ancak bu arkadaşlar yine kanunlara karşı geldi. Artık kendilerine izin vermemiz çok zor. Ancak bu durum sadece bu arkadaşlarımız için geçerli” dedi.

Avcı ve kitabındaki iddiların oldukça çok olduğunu ve iddiların giderek arttığını dile getiren Bakan Ergin, “Bu iddiaların hepsini soruşturmayı yapan kişiler değerlendirecektir. Biz de konunun mevzuata ilişkin ilerlemesini izleyeceğiz. Bu kadar bilgi kirliliğinin olduğu yerde iddialar iddia olarak kalacak. Esas olan soruşturma sonucunda çıkacak karadır” görüşünü dile getirdi.