BIST 10.253
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.389,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arap şehirleri ile köprü kuruldu

Kuveyt Başbakanı Şeyh Al- Sabah'ın açılışını yaptığı, Arap Şehirleri Teşkilatı Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Abone ol

Arap Şehirleri Teşkilatı Genel Kurulu Kuveyt’te yapıldı.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Naser Al-Mohamed Al-Sabah’ın açılışını yaptığı ATO kongresine yoğun katılım oldu. Arap dünyası ile yerel düzeyde kurduğu köprülerle dikkat çeken Marmara Belediyeler Birliği (MBB), ATO nezdinde gözlemci kuruluş olarak resmen kabul edildi. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Yenişehir (Bursa) Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de katıldı.

Kuveyt Hükümetinin himayesinde görkemli bir şekilde gerçekleşen ATO Genel Kurulunda, çok sayıda uluslararası kuruluşun temsilcisi, Arap ülkelerinden bakanlar ve yüzlerce belediye başkanı hazır bulundu. Marmara Belediyeler Birliği’nden Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov’un yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Birlik Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Gazi Sağlam ve İBB Dış İlişkiler Müdürü Selahattin Ermiş de katıldı.

Kuveyt’teki toplantılarda; tarihi kentler ve miras yönetimi, çevre yönetimi, bilgi teknolojileri alanlarında belediyecilik tecrübeleri paylaşıldı. Oturumlarda söz alan MBB heyeti, Türkiye’deki belediyelerin Arap belediyeleri ile tecrübe paylaşımında bulunmak ve yerel gelişimi desteklemek istediklerini ifade etti. Ayrıca birçok şehir yöneticisi ile birebir temas kurma fırsatını bulan Marmara Belediyeler Birliği heyeti, ATO üyeleri ile işbirliği fırsatları konularında fikir alış verişinde bulundu.

1982 yılında, Arap Şehirleri Teşkilatı ile İşbirliği Anlaşmasını imzalayan Türkiye’nin ilk kurum olan Marmara Belediyeler Birliği, yine ATO nezdinde gözlemci üye statüsünü elde eden ilk yerel yönetim teşekkülü oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Türkiye’nin hükümet bazında Arap ülkeleri ile ilişkilerini hızlandırdığı bugünlerde, Avrupa ülkeleriyle olduğu gibi, Arap dünyasıyla da yerel anlamda yakın ilişki içerisinde olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.