BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den türban kararına ilk tepki!

Üniversitede türbanın çözümüyle ilgili tartışmalara siyasi parti sözcülerinden tepkiler gelmeye başladı...

Abone ol
YÖK'ün başörtüsü konusu ile kararın kesin bir çözüm olmadığını dile getiren MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, bu soruna hukuki bir çözüm getirilmesini istedi...

TBMM'de konuşan Vural, Anayasa tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Daha önce MHP'nin Anayasa değişikliğinin 24. dönemde yapılmasını istediğini hatırlatan Vural, "CHP daha önce, oluşturulacak anayasa komisyonuna üye göndermedi. Şimdi 'komisyon oluşturalım' diyor. "Bu bir tiyatro, hepsi rol yapıyor." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 2007'nin Eylül ayında yaptığı bir konuşmaya da atıfta bulunan Vural, "Başbakan aynı konuyu 2011 seçimi öncesinde de gündeme getirerek pazarlama yapmaya çalışacaktır." iddiasında bulundu. Vural, Başbakan Erdoğan'ın uzlaşma komisyonunu oluşturmak istememesinin sebebinin, yeni Anayasada demokratik özerkliği gerçekleştirmek istemesinin olabileceğini savundu. Vural, MHP'nin eğitimin dilinin Türkçe olması ile üniter devletin korunması gerektiğini ve Anayasa'nın başlangıç ilkelerini savunduğunu ifade etti.