BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Yılmaz'dan KPSS'ye girecek adaylara uyarı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 21 Mayıs'ta yapılacak KPSS öncesi öğretmen adaylarını sınava zamanında gitmeleri konusunda uyardı. 15 dakika kuralını hatırlatan Yılmaz "Siz yarım saat önceden gidin" dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilçe ziyaretlerinin ardından  Sivas Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı Tarihi Kentler Birliği programına katıldı.

 Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  Bakan Yılmaz, 21 Mayıs'ta yapılacak  KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı öncesi öğretmen adaylarını uyararak, " Yükseköğretim Kurulu ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezimiz, hukuk kurallarına bağlı olaraktan herhangi bir kimsenin bu kuralları ihlal etmeden sağlıklı bir sınav sistemini hayata geçirmek istiyor. Bundan dolayıdır da diyor ki 'öğrencilerimiz sınavın başlamasından belli bir süre önce gelsin, gerekli kontrolleri yapılsın ve sınav başladığı anda da sınav başlasın, yani sınava bir arada girsin.

Daha sonra girip de diğer insanların dikkatini dağıtmasın, zamanını çalmasın' diye bir kural koydu. Dolayısıyla ben bütün kardeşlerime hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymaları, eğer ÖSYM '15 dakika önce gelin' diye açıklama yapmışsa kendilerinin yarım saat önce gitmelerini, yani ÖSYM'nin çağırdığı saatten de önce gitmelerini tavsiye ediyorum. Vaktinden önce giderse hiçbir kardeşim mağdur olmaz" dedi.