BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'teki kazada hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri

Bu sabah İzmir Buca'dan Marmaris'e gitmekte olan bir midibüste gerçekleşen kazaya ilişkin Muğla Valisi Amir Çiçek açıklamalarda bulundu. 24 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin bilgi veren Çiçek, olayda yaralananların isimlerini açıkladı.

Abone ol

Anneler Günü sebebiyle günübirlik gezi için İzmir Buca'dan Marmaris'e gitmekte olan 03 FR 247 plakalı aracın Muğla-Antalya karayolunda gerçekleştirdiği kazaya ilişkin validen açıklama geldi. 

Muğla Valisi Amir Çiçek, düzenlediği basın toplantısında, Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Sakargeçidi mevkisinde 12:10 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak, bölünmüş yoldaki beton ve yol kenarındaki çelik bariyerlere çarpıp yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığını söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kazada hayatını kaybeden ve ardından cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilen 24 kişinin kimlikleri de belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle: Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ.

10 AYLIK BEBEK DE YARALILAR ARASINDA

Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydeden Çiçek, kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten (12) ve Bahar Sinur'un Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde, Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Çiçek, midibüste 3'ü erkek ve 31'i kadın olmak üzere 34 kişinin bulunduğunu ifade etti.

Vali Çiçek'in açıklamasından diğer bilgiler şu şekilde:

'KAZA BÜYÜK İHTİMALLE, FRENİN BOŞALIP VİRAJI ALAMAMASINDAN KAYNAKLI'

"Acı hepimizin acısı, bizim de acımızdır. Yakınlarının ihtiyaçları olabilir. En hızlı şekilde gereken yapılacak. Bu vahim kazanın tekrar olmamasını diliyorum. Hepimiz üzüldük ama kazanın oluş şekli de önemlidir. Onunla ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil ama büyük bir ihtimalle fren boşalıp virajı alamaması veya bu nedenle midibüsün bariyerlere çarpıp, karşı yola geçip, aşağı düşmesi şeklinde olduğu yönünde. Detaylar incelenecektir. Aracın sürücüsü de vefat etmiştir."

'ŞİRKET ARACI DEĞİL, KİRALANMIŞ ARAÇ'

"Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç."