BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Korkunç cinayetin detayları ortaya çıktı

Antalya’da doğaya zarar veren taşocaklarının kapatılması için mücadele eden çevreci çifti vahşi bir biçimde katleden Ali Yumaç’ın Çatallar Jandarma Karakolu’nda verdiği resmi ifadenin detaylarına Hürriyet ulaştı.

Abone ol

ANTALYA’nın Finike ilçesi Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evinde çevreci çift Ali Ulvi Büyüknohutçu (61) ve eşi Aysin Büyüknohutçu’yu (61) vahşi bir şekilde öldürdüğünü itiraf eden Ali Yumaç (31) Çatallar Jandarma Karakolu’nda verdiği ifadede cinayet gününü ve öncesini tüm ayrıntıları ile anlattı. Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu 4 yıldır tanıdığını iddia eden Ali Yumaç, kaçarken sırtından vurduğu Aysin Büyüknohutçu’yu ise tanımadığını söyledi. Çifte ait iki katlı evin yakınında yangın çıktığını anlatan Yumaç, “Söz konusu şahısların yangından zarar görmemesi amacıyla kendilerini gece evlerinde uyandırdım. Komşularla yangını söndürdük. Ertesi gün eşim ile birlikte Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun evine 09.00-10.00 sıralarında ziyarete gittik” diye konuştu. Aysin Büyüknohutçu’yu bu ziyarette tanıdığını vurgulayan Yumaç, “Birlikte çay içtik. Eşim astım hastası ilaçlarını alacak param olmadığından 270 lira borç para istedim. Kendisi o kadar parası olmadığını söyleyerek 100 lira para verdi. Ben de o parayı alarak eşim ile birlikte evden ayrıldım. Bu parayla da eşime ilaç aldım” dedi.

TÜFEĞİ KOMŞUDAN ÇALMIŞ

Cinayet silahını kendisiyle aynı mahallede oturan H. adlı kişinin ahırından aldığını belirten Yumaç, ifadesine özetle şöyle devam etti: “Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun evine giden yol üzerinde bulunan tel örgünün yanına geldim. Evindeki köpeklerin havlaması üzerine Ali Ulvi Büyüknohutçu kapısının önüne geldi. Elinde bulunan el fenerini bana doğru yaktı. Ben bir anda panikledim. Kapısına doğru ateş ettim. Bu sırada eşi ‘Ambulans yetiştirin’ diye bağırmaya başladı. Ben de tel örgüden atlayarak evin kapısından içeri girdim. Aysin Büyüknohutçu’ya yaklaşık 1-2 metre mesafeden 1 el ateş ettim. Daha sonra ayakkabılığın üzerinde bulunan cüzdanı ve telefonu aldım. Kapıyı dışarıdan kapatarak evime gittim. Cüzdan içerisinden aldığım parayla (2100 TL) eşime 400-500 liralık ilaçlarını aldık. 700 lirayı ise eşime telefon alması için verdim. Geri kalan parayı daha önceden olan borçlarımı ödemek için kullandım. Daha sonra şahısların öldürüldüğünün öğrenildiğini anladım. Ben de evin etrafına gittim.”

Ali Yumaç işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Önceki gece hâkim karşısına çıkarılan Yumaç, tutuklanarak Elmalı Cezaevi’ne gönderildi.
Büyüknohutçu çiftinin cenazeleri bugün öğleyin Muratpaşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra Andızlı Mezarlığı’nda toprağa veril